Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Äggröra med keso på rostat rågbröd

13 aug, 2016
AvRedaktionen
Äggröra med keso på rostat rågbröd.
Har du testat att göra äggröra på kokt ägg och keso? Gott, enkelt och laddat med protein. Ägget kan kokas i förväg och är enkelt att ta med till jobbet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1 port

Tid: 10 min

Du behöver:

1 ägg

2 msk keso

½ msk hackad gräslök

Örtsalt

1 skiva rågbröd

1 tsk smör

Några salladsblad, förslagsvis, frissé, lollo rosso eller isbergssallad

Gör så här:

1. Lägg ett ägg i en kastrull med vatten. Låt koka upp och koka sedan på medelvärme i ca 5-7 min (beroende på hur löskok du vill ha ditt ägg). Ta av kastrullen från plattan och spola ägget med kallt vatten. Häll av vattnet.

2. Mosa samman ägget och keson med en gaffel. Blanda om du vill ner hackad gräslök. Smaka av med örtsalt.

3. Rosta brödet i brödrost. Bre på smör och lägg på sallad. Toppa med äggröran och lite extra gräslök.

Äggröra med keso på rostat rågbröd. Foto: Pågen
Äggröra med keso på rostat rågbröd. Foto: Pågen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons