Ägg med bröd- och baconlindad sparris

Ägg med bröd- och baconlindad sparris.

Lägg en sparris i en brödbit och kläm ihop, rulla sedan en baconskiva runt. Utan ägg passar dessa sparrisknyten perfekt på ett buffébord.
05 mars, 2018

4 personer

Du behöver:

8 gröna sparris

2 skivor rågbröd

8 baconskivor

flingsalt

4 ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 215°, grill. Skölj sparrisen, bryt av den träiga änden. Skär rågbrödet i 8 tunna stänglar, lite kortare än sparrisen. Lägg en sparris i en brödbit och kläm ihop, rulla sedan en baconskiva runt.

Lägg sparrisknytena på en bakplåts pappersklädd plåt och grilla i ugnen i 10–15 minuter tills sparrisen är mjuk och baconet genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper, strö över flingsalt.

Koka äggen löskokta i cirka 6 minuter och servera till sparrisknytena. Doppa gärna knytena i ägget!

Ägg med bröd- och baconlindad sparris.

Ägg med bröd- och baconlindad sparris.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft