Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ägg Benedict med bacon

23 nov, 2015
AvRedaktionen
Du kan göra Ägg Benedict med bacon eller skinka.
Ägg Benedict är en klassisk brunchrätt bestående av pocherat ägg serverat på rostat bröd med hollandaisesås och skinka. Man kan även byta ut skinkan mot bacon.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Ingredienser:

4 skivor bacon

1 brioche/muffins

3 ägg

150 g smör

1 citronklyfta

cayennepeppar

Gör så här:

  1. Stek baconet knaprigt. Rosta en muffins eller brioche i brödrost eller ugn.
  2. Pochera ett ägg: Koka upp vatten, slå av värmen. Knäck ett av äggen i en kopp och häll det försiktigt i det varma vattnet. Låt det ligga alldeles stilla i fyra minuter.
  3. Såsen: Smält smöret. Separera de två sista äggen i gula och vita. Vispa ihop gulorna i en skål som tål värme. Ha skålen över vattenbad (en kastrull med kokhett vatten). Tillsätt smöret lite i taget medan du vispar in allt mellan gångerna. Smaka av med citronsaft och lite cayennepeppar.
  4. Vid servering lägger du baconet på brödet och det pocherade ägget överst. Därefter häller du på rikligt med sås.

Receptet är hämtat från boken ”Allt blir bättre med bacon” av Christoper Sjuve.

Ägg Benedict med bacon.
Ägg Benedict med bacon. Foto: Erik Hannemann

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons