Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Aeris färdigmixade cocktails är här för att stanna

06 sep, 2022 
AvJenny Norberg
Aeris färdigmixade cocktails är här för att stanna
Trenden med färdigmixade cocktails bara ökar – ny spelare på svenska marknaden är danska Aeris med eleganta drinkar på butelj.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drinken du ska dricka baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
Drinken du ska dricka baserat på ditt stjärntecken

Plötsligt, mitt under lockdown och brinnande pandemi, fick Dia Jovanovic och Nik Neubauer massor av tid att prata om drömmar, vad de hade velat göra om här i livet och vad som kändes viktigt för framtiden – och drömmen om ett eget brand föddes. När så alla barer och restauranger var stängda, och klockan slog fredagskväll bad Dia att Nik skulle blanda henne en whiskey sour. Och nästa fredag. Och nästa. Till slut tröttnade Nik på att stå ensam i köket och blanda cocktails, så han började göra whiskey sour och hälla upp på flaska: ”Varsågod, du kan servera dig själv, den står i kylen.”

Annons
Dia Jovanovic och Nik Neubauer startade Aeris under pandemin.
Dia Jovanovic och Nik Neubauer startade Aeris under pandemin.

– När våra vänner och grannar kom på besök så fick de också smaka våra pre-mixed cocktails, och alla älskade det! Ingen dålig idé, tänkte vi och applicerade vår vision om ett eget brand på den här produkten, berättar Dia.

Affärsidén med färdigmixade cocktails på flaska var född, och gjorde snabbt succé i Köpenhamn och övriga Danmark. Cirka två år efter lanseringen kan man hitta deras produkter även i Sverige, i beställningssortimentet på Systembolaget.

Vad kommer namnet ifrån?

– Aeris betyder atmosfär. Och det genomsyrar nog i mesta vi gör, skulle jag säga.

Hur serverar man bäst era cocktails?

– I ett glas helt fyllt med istärningar! Det är superviktigt med mycket is, så man inte vattnar ur drinken, vilket händer om det är för få isbitar som då börjar smälta för snabbt. Våra cocktails är av samma höga kvalitet som du blir serverad på bättre restauranger, barer och hotell. En premiumprodukt helt enkelt.

Vad ser ni för trender inom cocktailbranschen?

– Mindre socker i drinkarna. Vi har exempelvis minimalt med sockersirap i våra cocktails, och all sirap är hemmagjord på ekologiska råvaror. Vi ser också att klassikerna gör comeback, gärna med en twist! Vi har till exempel en Brown Butter Old Fashioned.

Aeris spår att gamla klassiska drinkar är påväg att göra comeback

Vilken är er nästa lansering, vad blir det för smak?

– Vi experimenterar i vårt laboratorium varje dag, men vi är perfektionister så vi håller hårt på nya produkter. Vi kanske droppar en helt fantastisk Grapefruit Margarita med mescal i år, men inget är skrivet i sten.

Foto: Aeris

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons