Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

9 vackra uppläggningsfat som kröner din dukning

04 jan, 2019 
AvAnna-Lena Pettersson
Vilken mat som helst känns lyxigare och vilken dukning som helst blir vackrare med ett härligt uppläggningsfat. Hitta din favorit bland de 9 vi tipsar om.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Januari kan vara en fattig månad, men även om du väljer att äta mindre lyxig och påkostad mat kan du göra middagen till en fest för ögat om du har ett vackert uppläggningsfat eller en härlig skål. Då kan budgetfavoriter som pasta pesto och carbonara bli rena rama praktmiddagarna. Pengarna du lägger på fatet har du snart tjänat in på den prisvärda maten du lägger på det. Så köp en rejäl bit parmesan och bjud in släkt och vänner på en sådan där härlig pastamiddag med musik, skratt och rödvin. Och pasta såklart.

Omaggio, Kähler

Serveringsfatet Omaggio från Kähler.

Snyggt och grafiskt randigt serveringsfat med kant. Perfekt för sallad eller en pastarätt. Går också bra att använda som fruktfat. Läs mer och köp fatet här (reklamlänk).

Annons

Fat från Bitz

Serveringsfat från Bitz.

Stort serveringsfat från Bitz med en matt utsida och vacker glasyr på insidan. Passar såväl till pasta, som till sallad och, som du ser, ostron. Läs mer och köp fatet här (reklamlänk).

Hortensie, Marimekko

Serveringsskålen Hortensie från Marimekko.

Skål som rymmer 1.5 liter och är dekorerad med hortensiamönster signerat Carina Seth-Andersson. Läs mer och köp skålen här (reklamlänk).

Annons

Sandrine, Bloomingville

Ovalt uppläggningsfat från Bloomingville.

Det stora serveringsfatet är rustikt och perfekt för pastamiddagen eller för en rejäl laddning tapas. Läs mer och köp fatet här (reklamlänk).

Daisy, Pottery Jo

Vackert grönt uppläggningsfat från Pottery Jo.

Tänk dig en lyxig pastarätt med skaldjur som serveras ur den här vackert gröna serveringsskålen med dekor runt kanten från Pottery Jo. Kan en fredagskväll bli bättre? Läs mer och köp skålen här (reklamlänk).

Annons

Stockholm Horizon, Stelton

Stockholm Horizon från Stelton är formgiven av Prins Carl-Philip.

Denna skål är lika vacker som serveringsskål som fruktfat och är designad av Prins Carl-Philip Bernadotte och Oscar Kylberg. Skålen har en utsida i blankt aluminium och en emaljerad insida. Läs mer och köp skålen här (reklamlänk).

Raw, Aida

Rustika skålen Raw från Aida.

Skapa en rustik känsla genom att duka med en rejäl serveringsskål i stengods. Fyll den med din bästa pasta bolognese. Läs mer och köp skålen här (reklamlänk).

Annons

Tako bowl, Indiska

Vacker terrakotta-skål från Indiska.

Färgsprakande terrakottafat med ett orientaliskt mönster målat på insidan. Vackrare bärare av din sallad får du leta efter. Läs mer och köp fatet här (reklamlänk).

Tub, DBKD

Rejäl skål från DBKD.

En stor och rustik keramikskål som kan ta hand om även de mest såsiga pastarätterna alternativt tjänstgöra som salladsskål eller som förvaring för alla dina kronärtskockor. Läs mer och köp skålen här (reklamlänk).

 

Läs mer:

10 tallrikar som sätter färg på din dukning

Elsa Billgrens bästa fest- och dukningstips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons