Att de japanska nudlarna fått ett uppsving är en tydlig trend, både på bloggar och restauranger. Häromåret blev till exempel restaurangen Ai Ramen belönad med Gulddraken för årets budgetkrog. Och det är inte svårt att förstå, ramen är både gott, snabblagat och kan göras otroligt billigt.
Vi har hittat de 9 läckraste varianterna av den japanska snabbmaten.
1. Miso och shiitake ramen med hoisinglaserad tofu

Miso och shiitake ramen med hoisinglaserad tofu. Bild och recept: www.blueapron.com
2. Vitlöksnudlar med vårlök

Vitlöksnudlar med vårlök. Bild och recept: kelleyandcricket.com
3. Jordnötsramen

Jordnötsramen. Bild och recept: kelleyandcricket.com
4. Kimchi ramen

Kimchi ramen. Bild och recept: divinehealthyfood.com
5. Hemmagjord take away-ramen

Hemmagjord take away-ramen. Bild och recept: www.thelondoner.me
6. Misoramen med krispig ”shredded pork” och rostad vitlök-sesamolja

Misoramen med krispig ”shredded pork” och rostad vitlök-sesamolja. Bild och recept: www.seriouseats.com
7. Sriracha ramen

Sriracha ramen. Bild och recept: bakerbynature.com
8. Bacon och ägg-ramen

Bacon och ägg-ramen. Bild och recept: onetwosimplecooking.com
9. Ramen med räkor och sockerärtor

Ramen med räkor och sockerärtor. Bild och recept: www.globescoffers.com
Nudelskola + recept
Risnudlar, glasnudlar och äggnudlar. Har du koll på vad som är vad i nudelvärlden? Vi listar fem sorters nudlar – och vad du kan använda dem till.