Artikeln innehåller reklamlänkar

8 favoriter från Niklas Ekstedts kökskollektion för Åhléns

8 favoriter från Niklas Ekstedts kökskollektion för Åhléns

TV-kocken Niklas Ekstedt har släppt en kollektion med produkter för dukning inspirerade av det nordiska landskapet, exklusivt för Åhléns. Vi tog oss en titt och plockade ut våra favoriter.
24 oktober, 2018

Niklas Ekstedt, TV-kock känd från bland annat ”Niklas mat” på SVT och som har ett flertal kokböcker och egna restauranger i ryggsäcken, lanserar en kökskollektion exklusivt för Åhléns. Kollektionen innehåller produkter för dukning, till exempel tallrikar, skålar, muggar och tillbehör. Totalt är det 13 stilrena produkter i trä, skandinaviskt ljust lergods och kontrasterande svart metall. Det syns att Niklas Ekstedt har tagit inspiration från det nordiska landskapet, men även från hans egen restaurang Ekstedt.

Vi har valt ut våra åtta favoriter.

Salladsskål i lergods med plats för salladsbestick. Skålen har en oglaserad kant. Den kostar 349 kronor. Finns att köpa här (länk till Åhlens).

Träbricka med separat bestickställ. Perfekt att ha mitt på bordet med bestick, kryddor och andra småsaker. Brickan kostar 349 kronor och finns att köpa här (länk till Åhlens). Bestickstället kostar 399 kronor och går att köpa här (länk till Åhlens).

Niklas Ekstedt är känd både som TV-kock och kokboksförfattare.

Niklas Ekstedt är känd både som TV-kock och kokboksförfattare.

Lätt kantig assiett i ljust glaserat lergods med oglaserade kanter och en matchande liten skål, perfekt för förrättsoppan. 79 respektive 49 kronor. Assietten finns att köpa här (länk till Åhlens). Skålen hittar du här (länk till Åhlens).

Den snygga salladstången i trä funkar lika bra att ta för att ta till exempel klyftpotatis eller ugnsrostade rotfrukter. 129 kronor. Du kan köpa den här (länk till Åhlens).

Örtställ i svart metall. Låt dina färska örter få förlängt liv genom att förvara dem i den här stället och vattna dem. Det har en luftspalt i botten för att örterna ska klara sig längre. Örtstället passar också i träbrickan ovan. Det kostar 299. Du hittar den här (länk till Åhlens).

Det ljusa porslinet är lätt att matcha med rustika dukningsdetaljer.

Det ljusa porslinet är lätt att matcha med rustika dukningsdetaljer.

Den lilla fina serveringsbrädan i ek som står på sockel är perfekt för att servera charkuterier eller ost på.  Den kostar 299 kronor. Du kan köpa den här (länk till Åhlens).