7 enkla välkomstdrinkar till midsommar

Dessa välkomstdrinkar är väldigt enkla att göra, de kräver inte många ingredienser men är både vackra och otroligt goda!
15 juni, 2017

Välkomstdrinken på midsommar sätter liksom tonen för hela kvällen, så vi vill gärna att den både ska se fin ut och smaka gott. Men för den som bjuder in till midsommarfirande är att göra-listan tillräckligt lång som den är, så om det går att skala av lite tid någonstans så gör vi gärna det.

Dessa välkomstdrinkar är både goda, enkla och tar inte mycket tid att göra. Dessutom krävs inte särskilt många ingredienser.

Alla recept är beräknade för fyra personer.

Frozen Mojito

Via: Schweppes

16 cl ljus rom

Schweppes Mojito

Mynta

Lime

Gurka

Mixa is och mynta tills isen är ordentligt krossad. Blanda rom och Schweppes i en stor skål eller tillbringare. Rör ner den krossade isen och tillsätt gurka och lime.

Sangria med jordgubbar och mango

1 flaska rödvin

Fruktsoda

Frysta jordgubbar och mango

Blanda allt i en stor skål eller tillbringare, tillsätt fruktsoda efter smak men ungefär lika mycket vin som soda brukar vara ett riktmärke.

Läs också: 9 enkla recept på sangria

Bellini Lemon

Via: Schweppes

3/5 valfritt bubbel

2/5 Schweppes Lemon

Citron eller mango

Citronmeliss

Blanda bubbel och Schweppes i en stor skål eller tillbringare, tillsammans med skivor av mango eller citron. Garnera med citronmeliss i varje glas.

Garibaldi med citron

1 del Campari

2 delar apelsinjuice

1 del sodavatten

Apelsin

Is

Skiva apelsinen och blanda allt i en stor skål eller tillbringare.

Syrlig jordgubbsdrink

16 cl rom

8 cl flädersaft

Schweppes Russchian

8 jordgubbar

Citronmeliss

Is

Skiva jordgubbarna och blanda ihop allt i en stor skål eller tillbringare. Garnera med en kvist citronmeliss i varje glas.

GT Björnbär

Via: Schweppes

16 cl gin

Tonicvatten

Björnbär

Citronskivor

Blanda allt i en stor skål eller tillbringare. Krossa några av björnbären för att få till lite färg i drinken. Garnera med citronmeliss.

Caipirinha med jordgubbar

12 cl rom

Sodavatten

12 jordgubbar

3 lime

1 dl strösocker

Skär lime och jordgubbar i bitar. Krossa lime tillsammans med sockret i en stor skål eller tillbringare, lägg sedan i jordgubbarna och mosa försiktigt. Tillsätt rom, is och sodavatten efter smak.