6 smörrebröd för alla smaker

Olika sorters smörrebröd.

Smörrebröd kommer från Danmark och består av grovt bröd med olika sorters matiga pålägg. Ett perfekt sätt att använda rester på! Fungerar lika bra till förrätt som till lunch. Du kan även duka upp en buffé av olika smörrebröd till fest.
11 januari, 2016
6 sorters smörrebröd för alla smaker.

6 sorters smörrebröd för alla smaker.

1. Sillsmörre

1 skiva kavring

½ rödlök

1­‐3 bitar löksill

majonnäs

dill

salt & svartpeppar

Gör så här: Bred ut majonnäs över en kavringsskiva. Fördela sillbitar och tunt skuren rödlök. Toppa med dill, salt och svartpeppar.

2. Guacamolesmörre

1 skiva kavring

1 avokado

salt & svartpeppar

1 msk crème fraiche

1 citronskiva

10 skalade räkor

Gör så här: Mixa samman avokado med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Bred ut över en kavringsskiva och fördela skalade räkor över, toppa med en citronskiva.

3. Frukostklassiker

1 skiva kavring

1 ägg

röd kaviar

smör

salt

gräslök

Gör så här: Hårdkoka ägget, skala och skiva tunt. Bred ut smör över en kavringsskiva, fördela äggskivorna och kaviar. Strö gräslök och salt.

4. Fikon & Färskost

1 skiva kavring

1 fikon färskost

1 kvist färsk timjan

flytande honung

Gör så här: Bred ut färskost på en kavringsskiva. Skiva fikon och fördela över skivan. Toppa med färsk timjan och flytande honung.

5. Hovmästarsmörre

1 skiva kavring

1­‐2 skivor gravad lax

hovmästarsås

kapris

Gör så här: Bred ut hovmästarsås över en kavringsskiva. Lägg ut lax på skivan och toppa med kapris.

6. Jordgubbschevrette

1 skiva kavring

Chevrette eller Chevré

5 jordgubbar

balsamico

Gör så här: Bred ut chevrette över en kavringsskiva, fördela delade jordgubbar och toppa med balsamico.

Receptet är hämtat från ReceptSkaparna