Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

6 efterrätter du kan förbereda dagen innan

25 jul, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Efterrätter som går att förbereda och tillaga redan dagen innan sparar dig mycket tid och gör att du kan fokusera på det som är viktigast: dina gäster! Här är sex förslag på olika typer av desserter som du kan göra i ordning några dagar innan de ska serveras.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Är det dags för fest? Eller vill du bara ha efterrätten färdig när det vankas helgmiddag? Dessa efterrätter går att förbereda i förväg och kräver minimal ansträngning strax innan servering.

1. Tårtor

De allra flesta tårtor blir godare och framförallt saftigare om de får stå i kylen en natt innan servering. Låt tårtan stå inplastad eller i en kartong för att undvika att den eventuellt drar åt sig andra lukter i kylskåpet. Gör ytskiktet, till exempel grädde och färska jordgubbar, på tårtan samma dag som den ska serveras.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

2. Pannacotta

Pannacotta är ett ofta uppskattat avslut på en god middag. Den är enkel att göra, frisk i smaken och står sig 1-2 dagar i kylskåp. Gör i ordning i portionsstorlek och plasta över glasen innan du ställer in glasen i kylskåpet.

Annons

3. Glass

Glass kan du enkelt göra själv och både gräddglass och isglass blir garanterat uppskattat som efterrätt. Gör glassen dagen innan och nyttja nattens alla timmar för att få glassen att frysa.

4. Pajer

Många pajer går dessutom att tillaga veckan innan de ska serveras och sedan förvaras i frysen. Just citronmarängpaj går att förbereda till det sista steget som du alltså gör strax innan servering, nämligen att bränna marängen så den får en gyllene färg.

Annons

5. Chokladmousse

Precis som med pannacotta kan du förbereda chokladmousse dagen innan, plasta över glasen och låta stå i kylskåpet under natten. Innan servering kan du med fördel riva mörk choklad över moussen.

6. Kladdkaka

Kladdkaka blir bara godare dagen efter, kanske är det för att ingredienserna blir saftigare precis som för tårtan? Ta ut kladdkakan ur ugnen 2-3 minuter innan den egentligen ska vara färdig och låt den sedan stå inplastad i kylen över natten. Kladdkakans mitt får en härligt seg chokladkonsistens som dina gäster kommer att älska.

Annons

Foto: IBL/Shutterstock

Annons