5 klassiska desserter – med en twist!

Efterrätter med en twist

Avsluta middagen med en ljuvligt söt dessert. Här är fem lättlagade och klassiska efterrätter, med nya spännande smaker. Vad sägs om tiramisu med kola och jordgubbar eller chokladfondant med kaffe och romgrädde?
26 december, 2018

1. Tiramisu med kola och jordgubbar

Uppdatera din tiramisu med kolasås och jordgubbar. Servera i glas och pudra över kakao och toppa med mynta strax före servering.

Till receptet >>

Tiramisu med kola och jordgubbar.

Tiramisu med kola och jordgubbar.

2. Chokladfondant med kaffe och romgrädde

Krämig chokladfondant med kaffe och romgrädde som ger vuxen smak. Pudra med florsocker och toppa med hallon strax före servering.

Till receptet >>

Chokladfondant med kaffe och romgrädde.

Chokladfondant med kaffe och romgrädde.

3. Citronmousse med lakritsflarn

Syrlig citronmousse med salta lakritsflarn som du enkelt gör av Kick lakritsgodis. Toppa moussen med rivet citronskal strax före servering.

Till receptet >>

Citronmousse med lakritsflarn.

Citronmousse med lakritsflarn.

4. Champagne-pannacotta med glittriga vindruvor

Lyxig pannacotta med champagne och sockrade vindruvor. Servera pannacottan i glas eller uppvänd på tallrik, toppad med citronmeliss.

Till receptet >>

Champagne-pannacotta med glittriga vindruvor.

Champagne-pannacotta med glittriga vindruvor.

5. Vit chokladmousse med lime och passionsfrukt

Enkel chokladmousse med vit choklad, lime och vispgrädde. Toppa med passionsfrukt och strö över limezest strax före servering.

Till receptet >>

Vit chokladmousse med lime och passionsfrukt.

Vit chokladmousse med lime och passionsfrukt.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Malou Holm