5 goda röror till Halloumi Fries och Nuggets

Halloumi Nuggets och Halloumi Fries från Fontana.

Vi svenskar älskar halloumi och nu lanseras två helt nya produkter på den svenska marknaden: Halloumi Fries och Halloumi Nuggets! Perfekta som tilltugg med goda röror.
06 maj, 2019

Halloumi har ätits på Cypern och i arabländerna under tusentals år. Här i Sverige fick vi vänta till 1984, då Fontana lanserade den gnissliga osten  på svensk mark. På 90-talet fick osten riktigt stort genomslag och idag äter inget annat land i världen lika mycket halloumi som Sverige – bortsett Cypern och Grekland.

Förutom att steka, grilla och koka halloumi går den utmärkt att äta som den är. Nu lanseras dessutom två helt nya produkter i frysdisken:

Halloumi Fries och Halloumi Nuggets

– Det är med stor förväntan och spänning som vi lanserar Fontanas hallouminuggets och halloumifries. Det är ett projekt hela företaget har jobbat stenhårt med i nästan två år. Det känns otroligt roligt att förverkliga en helt ny idé till färdig produkt och kunna erbjuda våra konsumenter något helt nytt i dagligvaruhandeln – som passar helt rätt in i tiden. Vi är dessutom extra stolta att våra nyheter är gjorda av 100 % halloumi som uppfyller våra strikta kvalitetskrav på råvara, säger Loizos Papadopoulos, VD Fontana.

Halloumi Nuggets och Halloumi Fries från Fontana.

Halloumi Nuggets och Halloumi Fries från Fontana.

De nya produkterna finns i frysdisken hos ICA, City Gross och inom foodservice med säljstart vecka 19. Halloumi Nuggets kostar ca 45,90 kr och Halloumi Freis 39,90 kr.

5 goda och passande röror

Här är 5 goda och enkla recept på passande röror av Jessica Frej:

1. Basilika och vitlök

1 klyfta vitlök

2 dl Fontana Grekisk yoghurt

1 kruka basilika

saft och zest från ½ citron

2 msk olivolja

Gör så här: Mixa allt i en matberedare, tills du får en slät sås.

2. Tryffelkräm med feta

1 pkt Fontana Feta med tryffel

3 dl vispgrädde

1 krm nymald svartpeppar

Gör så här: Koka upp grädden och låt den koka till 2/3 återstår. Ta av från värmen och smula ner fetaosten. Vispa ihop till en sås och servera varm.

3. Honung- och senapsdipp

2 msk dijonsenap

2 msk Fontana Olivolja Original Extra Virgin

1 msk honung

2 dl Fontana Grekisk yoghurt

1 krm salt

Gör så här: Rör ihop senap och olja. Addera honung. Rör i yoghurt och salt.

4. Bearnaisedipp

2 dl Fontana Grekisk yoghurt

2 msk dragon

1 msk dijonsenap

1 msk kycklingfond

½ msk äppelcidervinäger

Gör så här: Rör samman samtliga ingredienser.

5. Lime- och sesamdipp

3 vitlöksklyftor

½ tsk salt

1 ½ dl vatten

2 dl tahini

1 dl pressad limejuice

Gör så här: Mortla samman ingredienserna till en slät sås. Enklast om du börjar med vitlök och salt.

Fler recept med halloumi hittar du här >>