4 sorters pizza med alternativa smaker

4 sorters pizza med alternativa smaker.

Skapa dina favoritpizzor med annorlunda smaksättningar. Perfekt att servera som drinktilltugg innan middagen. Med tortillabröd som botten går det på nolltid!
06 december, 2015

1. Crisi Tacopizza

Familjefavoriten taco på en pizza. Dubbelt så bra!

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

4 Santa Maria pizza tortilla

8 msk Santa Maria pizza sauce

3 1/2 dl riven ost

Topping:

1 msk olja

400 g nötfärs

1 påse Santa Maria taco spice mix

35 g rucola

16 nachochips

Santa Maria pizza-topping

Gör så här:

Värm ugnen till 250°. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttfärsen. Tillsätt kryddmix och låt det steka i ett par minuter.

Bred ut cirka 2 msk pizza sauce per bröd och toppa med ost. Fördela tacofärsen över pizzorna och lägg fyra nachos på varje pizza, fördela resten av osten.

Lägg pizzan på en plåt och ställ lågt ner i ugnen. Grädda i cirka 5–8 minuter eller tills osten är smält och fått färg. Toppa pizzorna med ruccolasallad och pizza-topping. Servera genast med en god sallad på resten av rucolan.

2. Sardellpizza

Salta sardeller och pigg kapris gör den här pizzan till något extra.

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

4 Santa Maria pizza tortilla

1 flaska Santa Maria pizza sauce

3 1/2 dl riven ost

Topping:

1 burk sardeller

2 msk kapris

12 oliver

1/2 kruka färsk basilika

Gör så här:

Värm ugnen till 250°. Bred ut cirka 2 msk pizza sauce per bröd och toppa med ost. Lägg på toppingen. Lägg pizzan på en plåt och ställ lågt ner i ugnen. Grädda i cirka 5–8 minuter eller tills osten är smält och fått färg.

Garnera eventuellt med pizza-topping och servera gärna med en god sallad till.

3. Pizza caprese

Pizza caprese är en flört med den klassiska kombinationen tomat, mozzarella och färsk basilika som är supergod även på pizza. Oliver på toppen gör susen!

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 färdig pizzadeg

200 g Arla Köket riven ost mozzarella

2 tomater

1 vitlöksklyfta

1 dl svarta oliver

2 msk olivolja

1 dl färsk basilika

flingsalt

nymald svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen 7–10 minuter tills den har fått fin färg. Skär tomaterna i små bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Rör ihop tomat, vitlök, oliver och olja. Fördela blandningen på den varma pizzan. Strö över flingsalt och peppar, och lägg på basilikablad.

4. Pizza Bianca Black & White

En smakrik pizza med salt ost, söta russin och ett päron, vackert skuret med kärnhuset kvar. En härlig pizza för dig som älskar dessertost!

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 färdig pizzadeg

150 g Castello black

150 g Castello white

1 päron

1 dl ljusa russin

flingsalt

nymald svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Skär osten i bitar och fördela på botten. Skiva päronet. Lägg på päron och strö över russin. Grädda i mitten av ugnen 7–10 minuter tills den har fått fin färg. Strö över flingsalt och peppar.

4 sorters pizza med alternativa smaker.

4 sorters pizza med alternativa smaker.