4 sorters chiapudding mot orolig mage

Olika sorters chiapudding mot orolig mage.

Chiapudding är perfekt att förbereda kvällen innan och äta till frukost morgonen efter. Använd gamla syltburkar med lock som behållare och förvara i kylen över natten.
25 januari, 2017

Chiapudding och både gott och nyttigt och passar perfekt till frukost och mellanmål. Chiafrön innehåller mycket protein, antioxidanter och vitaminer. Det här gluten- och laktosfria receptet är dessutom perfekt för oroliga magar!

Grundrecept, 1 portion:

2 tsk chiafrön

½ dl havregryn (OBS! ej fiberberikande)

¾ dl laktosfri mjölk

½ dl laktosfri turkisk yoghurt

4 förslag på smaksättning

4 sorters chiapudding mot orolig mage.

4 sorters chiapudding mot orolig mage.

  • 2 tsk lönnsirap och ½ dl blåbär
  • 2 tsk kakao, 1 tsk lönnsirap, ½ banan
  • 1 msk jordnötssmör, 1 tsk lönnsirap, ½ banan
  • ¼ tsk vaniljpulver, 1 msk hallonsylt, ½ dl färska eller frysta hallon

Gör så här:

Blanda chiafrön, havregryn, mjölk och yoghurt i en burk som rymmer 2 dl. Sätt på locket och skaka om ordentligt. Öppna och tillsätt önskad smaksättning. Rör om med en sked. Låt stå i kylskåpet över natten. Ta fram och servera med önskat tillbehör, till exempel frukt eller bär.

Tips! Uteslut sirapen om du vill ha en helt osötad variant.

Läs också: 5 anledningar att äta mer havregryn

Receptet är hämtat från boken ”Mer lugn mage med god mat” (Lava förlag) av Sofia Antonsson.