3 varma glöggdrinkar i vinterkylan

Blanda varma glöggdrinkar i vinterkylan!

Kryddiga, uppfriskande och varma drinkar är en höjdare när den omgivande temperaturen är låg. Här är några favoritvarianter på glögg!
18 december, 2015

1. Hemmagjord glögg

Gör så här:

Häll 1 flaska medelfylligt, fruktigt rödvin i en kastrull och tillsätt 3–4 kryddnejlikor, 1 kanelstång, 1 skivad apelsin, 2 skivor citron, 4 tsk socker och 1 skvätt konjak i en kastrull. Du kan även lägga i ett par bitar stjärnanis. Värm och rör ordentligt tills sockret har lösts upp, men låt det inte koka. Färdig att servera.

2. Vin Chaud – fransk variant på glögg

Gör så här:

Häll 1 flaska rödvin, saften av 1 pressad citron, 3 apelsiner (hela klyftor), 1,3 dl strösocker, 2 tsk honung, 1 tsk muskot, 1 tsk torkad ingefära, 3 kanelstänger, 3 kryddnejlikor, några torkade russin och lite hackad mandel i en kastrull. Värm drycken tills det börjar bubbla, ta av från plattan och låt stå svalt över natten. Värm upp drycken nästa dag och servera.

3. Alkoholfri äppelglögg

Gör så här:

Häll 2 liter äppeljuice och saften av 2 apelsiner i en kastrull, lägg i 2 kanelstänger, 4 nejlikor och 2 stjärnanis. Låt drycken sjuda på låg värme i 10 minuter och servera. För ”extra värme” till vuxna tillsätts en liten skvätt mörk rom.

3 varma drinkar i vinterkylan.

3 varma drinkar i vinterkylan.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: