Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

3 trendiga sommardrinkar

20 maj, 2019
AvRedaktionen
Tre varianter på trendiga vårdrinkar
Värmen är här och inget sitter bättre än en god, svalkande drink. ELLE listar 3 trendiga drinkar som gör sig lika bra med eller utan alkohol. Vilken blir din favorit i sommar?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Varje fest börjar bäst med något gott i glaset – med eller utan alkohol. Här är sommarens trendiga favoriter från oss på ELLE mat och vin!

1. Uppfriskande hibiskusdrink

Hibiskus-te är i var och varannan trendcocktail numera, testa gärna den här godingen. Lika smakfull med som utan rom. Passar till ostbrickan med plock innan maten.

Hibiskusdrink
Uppfriskande hibiskusdrink.

Du behöver:

2 påsar hibiskuste

4 skivor apelsin

1 1/4 dl apelsinjuice

1 1/4 dl granatäppelsaft

2 msk flytande honung

4 cl vit rom, valfritt

Annons

Garnering:

2 apelsinskivor

2 kanelstänger

Gör så här:

  1. Koka upp 5 dl vatten, tillsätt tepåsarna och låt dra 10 minuter.
  2. Lägg ner apelsinskivorna, tillsätt apelsinjuicen och granatäppelsaft. Sjud i 15 minuter på låg värme.
  3. Sila genom finmaskig sil för att få bort eventuella teblad.
  4. Häll tillbaka teet i kastrullen tillsammans med apelsinskivorna. Smaka av med honung och rom.
  5. Servera gärna i glas med apelsin- skivor och kanelstänger.

2. Sherry sour

Drinkarna Sherry sour och Old fashioned
Sherry sour och Old fashioned med cider.

Sockerlagen räcker till fler drinkar och håller en månad i kylskåp. Perfekt till plockmat med kallskuret.

2 cocktails

Du behöver:

1 dl strösocker

1 dl vatten

12 cl sherry, gärna oloroso

12 cl citronsaft

1 äggvita

Gör så här:

  1. Sjud sockret med vattnet, rör tills allt socker är upplöst.
  2. Kyl sedan ner sockerlagen.
  3. Blanda 4 cl av sockerlagen med sherry, citronsaft och äggvita i en shaker.
  4. Skaka häftigt i 30 sekunder. Häll upp i två kylda coupeglas.

3. Old fashioned med cider

Här tweakar vi den klassiska whiskydrinken så den blir extra festlig och god. Servera till en bruschetta med grönmögelost och päron.

2 cocktails

Du behöver:

2 apelsinskivor

Annons

5–6 stänk Angostura bitter

12 cl bourbon

Cidersockerlag:

1 dl ljust muscovadosocker

1 dl cider

Garnering:

Maraschinokörsbär

Apelsin i skivor

Gör så här:

  1. Blanda socker och cider i en kastrull, värm tills allt socker smält.
  2. Kyl ner lagen. Det blir mer än vad som behövs till drinkarna, men lagen håller 1 månad i kylskåp.
  3. Lägg en apelsinskiva i botten på två tumblerglas.
  4. Mosa lätt apelsinskivorna med skaftet på en träsked eller liknande. Ta sedan bort apelsinskivorna från glasen, det blir lagom med saft kvar i botten på varje glas.
  5. Stänk i lite Angostura bitter och tillsätt 2 msk (30 ml) cidersockerlag i varje glas.
  6. Fyll på med isbitar och bourbon i glasen, garnera med maraschinokörsbär och apelsinskivor.

Av Hannah Guinness
Foto Mike English

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons