3 söta bakverk från Camilla Hamids nya bakbok Home sweet home
Allt Camilla Hamid tar sig an blir succé! Hon har två caféer där den som har möjlighet kan prova hennes svårslagna bakverk och hela sex böcker för den som vill testa lyckan hemma i sitt det egna köket. Vi har fått ta del av tre smakprov ur nya bakboken Home sweet home, tre recept du verkligen måste testa. I både kika dyal limon och basbousa är det en av råvarorna som kanske kännetecknar Marocko mest som sätter smak – apelsinen, såklart! Vi har fallit för den segmjuka, krackelerade lilla kakan med en valnöt på toppen – ghriba. När du väl bakat den förstår du, den är försvinnande god!
GHRIBA – KRACKELERADE SMÅKAKOR
Det som utmärker den här traditionella marockanska småkakan är den spruckna ytan och att den är härligt segmjuk.
Recept på ghriba>>
KIKA DYAL LIMON – MAROCKANSK APELSINKAKA
I den här kakan får verkligen apelsinen glänsa – allt utom kärnorna kommer till användning!
Recept på kika dyal limon>>
BASBOUSA – MANNAGRYNSKAKA
Basbousa betyder ”bara en kyss” och är populär i Mellanöstern. Efter gräddningen ringlar man flytande honung över ytan, vilket gör den till en saftig drömkaka.