Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

3 enkla och goda snaps att skåla in påsken med

02 apr, 2020 
AvRedaktionen
Skåla in påsken med 3 supergoda (och enkla) snaps
Att krydda sin egen snaps är enklare än man tror och i år väljer vi självklart att krydda vår egen snaps! Dessutom är smaksatt snaps även goda som bas i en cocktail. Skål!
Annons

1. Snaps med citrus- och citronmeliss

Den här snapsen är god både till det ena och det andra eftersom den är söt och syrlig på samma gång.

Drygt 70 cl

Du behöver:

1 ekologisk citron

1 ekologisk apelsin

1 vaniljstång

4 stjälkar citronmeliss

2 msk rörsocker

70 cl okryddat brännvin

Gör så här:

1. Skär citronen i klyftor och riv skalet från apelsinen, utan att få med den vita, bittra delen av skalet.

2. Snitta upp vaniljstången och lägg ner citronklyftor, apelsinskal, vaniljstång, citronmeliss och socker i en 1-liters glasbehållare med tättslutande lock.

3. Tillsätt brännvinet och skruva på locket.

4. Låt stå och dra i 2 veckor i rumstemperatur.

5. Filtrera snapsen genom en ren kökshandduk och slå upp på flaska eller karaff.

6. Låt den färdiga snapsen vila i 2 veckor innan den serveras.

2. Päron- och salviasnaps

Päron- och salviasnaps

Den skarpa smaken av salvia gifter sig fint med sötman från päronet i den här fina snapsen som blir klar på 2–3 dygn.

Annons

Drygt 70 cl

Du behöver:

1 stort päron

1 stjälk salvia (ca 5 blad)

70 cl okryddat brännvin

Gör så här:

1. Dela päronen i mindre bitar, skär bort kärnhus och stjälk.

2. Lägg ner päron och salvia i en 1 liter stor glasburk med tättslutande lock. Tillsätt alkoholen och förslut med locket.

3. Låt snapsen stå och dra i rumstemperatur i 2–3 dygn.

4. Filtrera genom ett kaffefilter eller en ren kökshandduk och slå upp snapsen på flaska eller karaff.

3. Saffrans- och citronsnaps

Saffrans- och citronsnaps

Den friska och runda snapsen är klar efter drygt 2 veckor och avnjuts gärna till ost och lätta efterrätter.

Drygt 70 cl

Du behöver:

3 ekologiska citroner

Annons

½ g saffranstrådar

70 cl okryddat brännvin

Gör så här:

1. Skala citronerna med en potatisskalare och undvik att få med den bittra, vita delen av skalet.

2. Lägg ner citronskal och saffran i en 1-liters glasburk med tättslutande lock.

3. Tillsätt alkoholen och låt snapsen dra under 4 dygn. Skaka lätt på burken emellanåt.

4. Filtrera snapsen genom en ren kökshandduk och slå upp den färdiga snapsen på flaska eller karaff.

5. Låt vila i ytterligare 2 veckor innan du serverar den.

Av: Nils Stærup
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons