HollyFood: Andreas Carlsson

15 juni, 2014
Andreas Carlsson

Foto: Martin Löf

Nästa Hollywoodkändis som vi hälsar på hos i serien HollyFood är Andreas Carlsson. Hans snygga Hollywoodkök förtjänar lite mer uppmärksamhet och daglig action än några kopp­ar starkt morgonkaffe och på sin höjd lite gröt. Med ett fullspäckat schema och långa arbetsdagar finns det inte jättemycket tid över för matlagning. Men när sonen William är på besök i L A blir det andra bullar.

– För mig är det en lyx att äta hemma. När min son är här brukar jag ha en husa som lagar mat och grillar. Jag älskar att sätta mig vid dukat bord, mansgris som jag är ibland, erkänner han skämtsamt. Jag gillar den där familjekänslan när någon annan person lagar mat – men jag hjälper gärna till på ett hörn. Eller grillar hamburgare!

Skulle du gå så långt att du anställer en privat kock?

– Jag älskar i och för sig att ha en husa som kommer då och då. Jag gillar när hon är här och rör runt i grytan, putsar och håller på.

Vad är det bästa med maten i Kalifornien?

– Att man inte får det onda ögat när man ber om någon speciell beställning. Det finns inga skrivna regler över hur maträtterna ser ut. De står på menyn, men vill man plocka bort hälften och addera något annat så är det helt okej. I Sverige får man nästan böna och be om den minsta förändring. Jag gillar även det nyttiga tänket eftersom detta är en hälsostad.

Några älsklingsställen i L A?

– Jag går helst till Mr Nobus egen restaurang Matsuhisa och äter asiatiskt. I Santa Monica gillar jag Wolfgang Pucks restaurang Chinois, med sin fusion av asiatiskt och amerikanskt på menyn. Annars Toscana i Brentwood, Fogo de Chao i Beverly Hills, Madeo, Gyo-Kaku på La Cienega och Sushiya på Sunset. Bästa burgaren finns på In-N-Out Burger, som bara finns i Kalifornien. En annan favorit i N Y är P J Clarke’s som är hamburgerrestaurangen nr 1 i världen. Den har funnits sedan 1800-talet och ingen gör en hamburgare som P J Clarke’s.

Slutligen, om du fick bjuda in vem du ville på middag … vad lagar du, och vem bjuder du?

– Skådespelerskan Mila Kunis – jag skulle kunna gå ner i spagat för en middag med henne. Skulle jag sedan lyckas med hemtrillade köttbullar i stil med Ulla Winbladhs, serverade med rårörda lingon, borde resten av kvällen bli en succé …

Se Andreas recept på godaste hamburgaren här!

hamburgare

Foto: Martin Löf

 

FAKTA

Ålder: 40 år.
Familj: Familj i Sverige samt sonen William.
Bor: Hollywood Hills i Los Angeles och Stockholm.
Gör: Entreprenör, låtskrivare och musikproducent, författ­are, A & R på Universal Music i USA och f d jurymedlem i Idol och X-Factor.
Aktuell med: Nya boken Från idé till succé, musikalen Dandy (förproduktion), grundare av den svenska musikskolan Academy of Music and Business och manager för nya svenska gruppen Dirty Loops.