Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

HollyFood: Isabel Adrian

08 jun, 2014 
AvRebecca Wictor
Annons
isabel adrian
Foto: Martin Löf

Hollywood vimlar av heta svenskar som gjort drömmen till sin. I vår serie HollyFood möter vi Anine Bing, Andreas Carlsson, Maria Montazami och Isabel Adrian – som bjuder ELLE mat & vin på sina amerikanska favoriträtter. Först ut är Isabel Adrian.

Isabel kom till LA första gången 2006 och bor nu halvårsvis där med sin familj, maken Steve Angello (en av medlemmarna i Swedish House Mafia) och deras två döttrar. Andra halvan bor de i Europa och de försöker också tillbringa varje sommar i Sverige. Då får även döttrarna chansen att baka med mormor.

– Jag älskar att baka och har gjort det ända sen jag var liten och fick ofta assistera ­mamma. Hon bakade mest vanligt bröd och ibland en del sötebröd. Bästa bakminnet är när hon lärde mig att göra surdegsbröd i korgar. Det var så himla roligt och det är en tradition som har gått i arv i flera generationer. Så jag vill lära mina döttrar korgbaket en dag.

Annons

Men för Isabel är det snarare sötsaker som gäller.

– Jag känner helt klart en förkärlek till efterrätter, cookies, pajer och tårtor och allt möjligt annat med choklad. Och julgodis är särskilt kul att göra!

Vad skiljer de amerikanska bakverken från de svenska?

– De amerikanska bakverken är mycket sötare än de svenska men tyvärr kommer inte smakerna fram lika mycket då. Sedan är de ju definitivt mycket större i storlek och innehåller troligen mer konstgjorda färger och ämnen. Mycket glasyrer och färgat socker. Svenska bakverk är mer genuina, smakrika och fräscha.

Brukar du baka några svenska stoltheter?

– Ja absolut, jag bakar saftiga kanelbullar, som är den största favoriten och även semlor när det är semletid i Sverige.

Hur balanserar du nyttigt med onyttigt?

– Jag äter väldigt nyttig mat i min vardag och kan därför unna mig efterrätter och sötsaker lite då och då. Jag brukar dessutom använda olika alternativ till socker, för att spara in på överdriven eller processad sötma. I USA är man duktiga på olika substitut och just nu är jag mest nyfiken på att prova ”coconut blossom sugar”.

Annons

Brukar du handla ekologiskt?

– Jag handlar alltid ekologiskt eftersom jag tycker det är viktigt att minska på tillsatser, kemikalier och besprutade ämnen. Det är även nyttigare och smakar mer.

Älsklingsställen i L A?

– Jag älskar Nobu för den bästa sushin och Urth Caffe för dess charm och goda, matiga sallader.

Bästa bageriet i stan?

– Bästa bageriet är helt klart Sprinkles för deras fantastiska cupcakes. Där hänger även Tinseltowns kändiselit när de vill ha något sött, och Oprah Winfrey brukar flyga in cupcakes därifrån. Men jag gillar även Fonuts, för deras glutenfria donuts, Crumbs Bakery och Magnolia som nu även finns i L A.

Slutligen, om du fick bjuda in vem du ville på afternoon tea … vad bakar du, och vem bjuder du?

– Då skulle jag bjuda president Obama på en äkta svensk midsommartårta med ­svenska, söta jordgubbar och svenska flagg­an i topp.

sweet cherry pie

FAKTA
Ålder: 36 år.
Familj: Maken Steve Angello (från Swedish House Mafia) och döttrarna Monday Lily och Winter Rose.
Bor: Hollywood Hills i Los Angeles och Schweiz.
Gör: Tv-profil (känd från Svenska Hollywoodfruar), designer, modell, bloggare, entreprenör och stilexpert.
Aktuell med: Boken Sex, droger och en dj, ett hemligt tv-projekt och en klädkollektion med premiär i år.

 

Annons