Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

15 inspirerande detaljer till vårens och sommarens alla fester

31 mar, 2018 
Det sägs att det är detaljerna som räknas. Gör din fest till en succé med en vacker dukning, snygga dekorationer eller imponera med kreativa blomsterarrangemang.
Annons

Oavsett om du ska fira en möhippa, babyshower, gifter dig, tar studenten eller ska ordna någon annan härlig fest, så finns det flera snygga detaljer du kan använda dig av för att fixa en fest i vårens och sommarens romantiska anda.

Fyll festen med ballonger, vackra blommor, sött sockervadd och goda drinkar för en garanterad succé.

Här är 15 fina detaljer som passar till alla fester:

1. Pimpa ballongerna 

Ballong med tyll
Foto: Poppytalk.com

Inspireras av balettdansarnas tyllkjolar och klä dina ballonger i tyll. Enkelt och så vackert!

Annons

2. Byt ut champagneglasen

Små champagneflaskor med sugrör
Foto: Briannavenzke.com

Känns det krångligt med flera sköra champagneglas? Bjud istället på små flaskor bubbel med ett gulligt sugrör fäst vid sidan.

3. Duka vackert med palmblad

Stora blad - dekoration
Foto: Studiodiy

Sugen på en riktig sommarfest à la palmer, ananas och flamingos? Dekorera bordet med palmblad och andra stora gröna blad som fungerar som snygga underlägg för tallrikarna.

Annons

4. Häng upp körsbärsblom

Glödlampor till blomvaser
Foto: Keepsake memories photography via Creativestyle

Har du fest under våren kan du dekorera med söta ljusrosa körsbärsblommor. Häng upp små vaser eller gamla glödlampor med tråd och lägg i en liten kvist. Enkelt och så romantiskt!

5. Minimalistisk sommardukning

Vacker dukning
Foto: Homeohmy.com

För en minimalistisk och elegant dukning kan du låta det pampiga blomsterarrangemanget i grönt och vitt återspeglas i dukningen med en enkel kvist och en servett i tyg.

Annons

6. Drinkar med ätbara blommor 

coctails med blommor
Foto: Ivy and Gold Photography via 100layercake.com

Servera dina cocktails med ätbara blommor i olika färger. Somrigt, enkelt och så fint!

7. Minimalistiska tulpan-dekorationer

Tulpandekorationer
Foto: IJ Photo via Weddingcolors.net

Tulpanernas högsäsong är här och de är perfekta att använda i minimalistiska dekorationer. Placera tre tulpaner som du snittar i olika längder i en vas eller i ett högt glas med några stenar på botten. Häll i lite vatten så håller sig dekorationen fin under hela festen.

Annons

8. Dekorera champagnekylaren 

Dekorerad ishink
Foto: Andeelayne.com

Pynta din kylare med färgglada blommor. Frys in blommor i stora iskuber för att skapa romantiska dekorationer till champagnen. Har du ont om tid kan du bara blanda ner blommorna tillsammans med vanliga iskuber i kylaren.

9. Sommarblommig dukning

Dekorera servetter
Foto: Yiannis Alefantou, Adam Alex/Stylemepretty.com

För en enkel och somrig dukning kan du byta ut servettringarna mot snöre och trä på ett par små blommor.

Annons

10. Ballonger med blomsterband

Ballonger med blommor
Foto: Michele Hart/Stylemepretty.com

Köp färre och större ballonger och låt snöret stå i centrum. Pryd snöret med en längre kvist med blad och fäst några vackra blommor för en minimalistisk och vacker blomsterdekoration.

11. En midsommarnattsdröm till drink 

Dekorera glas med blommor
Foto: Honestlyyum.com

En drink gjord på akvavit som är perfekt för midsommaren eller varför inte vid någon annan av sommarens alla fester. Gillar du inte akvavit kan du inspireras av upplägget och servera dina drinkar med en vacker blomkvist. Receptet hittar du här. 

Annons

12. Blomstervägg 

Blomsterdrapperi
Foto: modwedding.com

Trä blommor på snören och häng upp intill varandra för att skapa en vacker väggdekoration. För att skapa en ombre-effekt kan du variera från vita blommor till ljusrosa och avsluta med varianter i en mörkrosa nyans.

13. Små vårbuketter

Vårbuketter
Foto: Homeyohmy.com

I stället för stora blombuketter och -arrangemang på varje bord kan du lägga fram blommorna i form av små buketter. Minibuketterna är vackra att lägga ovanpå dukningen och perfekta som en liten gåva till varje gäst på festen.

Annons

14. Tranbärsmartini med sött sockervadd

Tranbärsmartini med sockervadd
Foto: Sprinklesandsprouts.com

Ingen sommar utan sockervadd! Denna drink är perfekt för den som inte vill dricka allt för söta drinkar eftersom att martinin är gjord på vodka, tranbär och citron. Receptet hittar du här.

15. Naturnära namnskyltar 

Bordsplaceringsförslag - löv
Foto: Scarlett Gaus för Bellevue.nzz.ch

Istället för att klippa, klistra och pyssla med papper kan du bryta av vackra blad som du använder som placeringskort. Måla med pensel och målarfärg eller använd en tjock tuschpenna som syns tydligt på bladet.

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons