Artikeln innehåller reklamlänkar

12 kändisar som släppt inspirerande kokböcker

Kändisars kokböcker

Vad har Chrissy Teigen, Jill Johnsson och Sanna Bråding gemensamt? Jo, de har alla släppt populära kokböcker. Här tipsar vi om 12 bra kokböcker från kändisar som faktiskt är bra.
23 april, 2020

När det kommer ut mer än en kokbok om dagen i Sverige, kan det vara svårt att sålla bland utbudet. Ännu svårare blir det när det är en kändis som står bakom boken. Att man är känd är ingen garanti för att man förstår sig på mat, däremot nästan en garanti på att man får släppa kokbok ändå.

Sofia Wood och Jill Johnsson – kändisar som släppt bra kokböcker

Men trots allt ges det ut en hel del kokböcker, från kändisar, som faktiskt är bra. Här tipsar vi om våra favoriter:

1. Chez Wood, Sofia Wood

Sofia Wood är bloggerskan och podderskan med intresse för design, inredning och… mat! Det är en otroligt vacker kokbok med recept för vardagen, festen och vilan. Här kan du köpa den (länk till butik)

2. Zeinas Green Kitchen: gröna recept från olika delar av världen , Zeina Mourtada

Lär dig laga mer grönt med hjälp av Zeina Mourtada. Bloggerskan som syns frekvent i olika tv-program och har som följd fått släppa flertalet kokböcker. I den här boken är fokuset grönt, vad sägs om nigerianska bönbollar, irakisk spenatgryta, chilensk potatissoppa? Här kan du köpa den (länk till butik)

3. Jill & Marias Taverna: medelhavsmaten från vårt Kreta, Jill Johnsson och Maria Molin Ljunggren

Jill Johnsson är helt klart en av Sveriges mest folkkära artister. Hon har också gjort succén Jills Veranda på SVT. Dessutom har hon gett ut kokböcker och den här tillsammans med Maria Molin Ljunggren, med fokus på grekisk mat som moussaka, souvlaki och saganaki, är riktigt härlig. Här kan du köpa den (länk till butik)

4. Veganboken, Sanna Bråding

Sanna Bråding är en välkänd tv- och radioprofil som vid sidan av även blivit känd som en inspiratör kring vegansk matlagning. På hennes instagramkonto kan du följa hennes vardag med två barn som båda äter, precis som Sanna, vegansk kost. Smak- färg- och inspirationsrikt. Här kan du köpa den (länk till butik)

5. Grilla hur lätt som helst, Jessica Frej

Har du tagit fram grillen än? Jessica Frej är matinspiratören som syns på tv, Youtube, och Instagram, samt designar egna klänningar. Nu har hon precis släppt sin senaste kokbok med enkla recept på grillmat. Här kan du köpa den (länk till butik)

6. Cravings: hungry for more, Chrissy Teigen

Chrissy Teigen är den amerikanska modellen som blivit en stor stjärna på Instagram där hon på ett roligt och smart sätt delar med sig av sin vardag med två barn och sin kända man John Legend. De älskar mat och den här kokboken är ett resultat av det. Här kan du köpa den (länk till butik)

7. Systrarna von Sydow : Maten, livet och samtalen runt köksbordet, Ebba Kleberg von SydowAmy och Helen von Sydow

Journalisten, författaren, programledaren och modepersonligheten Ebba Kleberg von Sydow har släppt denna bok tillsammans med sina systrar. Läsaren bjuds på anekdoter från systrarnas uppväxt på Marstrand men också många goda recept. Här kan du köpa den (länk till butik)

8. From Crook to Cook: Platinum Recipes from Tha Boss Dogg’s Kitchen, Snoop Dogg

Är detta den mest oväntade kändis-kokboken? Kanske. Men den är rolig och Snoop Dogg bjuder på några klassiska amerikanska recept, som bakad mac & cheese och den varma mackan, fried Bologna sandwich. Här kan du köpa den (länk till butik)

9. Om jag var din hemmafru, Lotta Lundgren

Lotta Lundgren är journalisten som slog igenom på riktigt med tv-programmet Historieätarna. Hennes kokbok är en modern klassiker som kammade hem flera litteraturpriser när den kom och är lika aktuell nu som då. Goda recept och snygg layout. Här kan du köpa den (länk till butik)

10. Vegan på 5 ingredienser, Siri Barje

Tv-kocken och influensern Siri Barje har gjort det enkelt för alla att testa vegansk mat. Kokboken är fylld av recept med fem ingredienser som resulterar i goda och näringsrika rätter som scrambled tofu, portobelloburgare och chokladmousse. Här kan du köpa den (länk till butik)

11. The clean plate, Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow är världsberömda skådespelaren, sångerskan och skribenten som även släppt kokböcker. Bland annat den här, full av recept på hälsosam mat men också en del fokus på detox. Här kan du köpa den (länk till butik)

12. Söndagsmiddag : riddarna runt det operfekta bordet, Sanna Lundell & Ann Söderlund

”För en dag i veckan borde alla klara av att få ihop hela familjen, öppna dörren för vänner, ha tid att laga mat i timmar och hinna med de där samtalen som vi kanske håller på att tappa bort i en värld där individen är stjärnan.” Tv-profilen Ann Söderlund och journalisten Sanna Lundell vill uppmuntra oss att ta tillbaka söndagsmiddagarna och gör halva jobbet med denna bok, där alla recept är anpassade till den stora familjen. Här kan du köpa den (länk till butik)

LÄS MER:

Framtidens smaker och kök – vi spanar in mattrenderna för 2020

Så gör du egen pasta – här är knepen för att lyckas!