11 härliga brunchställen i Stockholm

Brunch i Stockholm – 11 ställen som är värda ett besök

Brunch är på många sätt livets helgmat. Fyll magen med allt från råbiff och champagne till pannkakor med sylt och grädde. Här listar vi elva brunchställen som är värda ett besök i Stockholm.
13 september, 2017

Sugen på brunch i helgen? Stockholm är fylld till brädden av restauranger som erbjuder allt från dignande buffébord till à la carte-menyer med goda alternativ för såväl den sötsugna som för den som vill äta något salt. Champagneglaset, eller varför inte en Bloody Mary, är även en självklarhet på flera bruncher. Här följer elva bruncher i Stockholm som du kan prova redan i helgen.

1. Greasy Spoon

Greasy Spoon är en självklar destination för den som älskar frukost och brunch – här serveras det nämligen varje dag ända fram till sent på eftermiddagen. Välj bland pannkakor, veganska alternativ, variationer på ägg och mycket mer. Observera att stället är väldigt populärt under helgerna, vilket kan innebära kötid då det inte går att boka bord i förväg.

Pris: Meny med priser mellan 45–159 kronor/portion.
Adress: Tjärhovsgatan 19 och Hagagatan 4
Läs mer om Greasy Spoon här.

2. Fotografiska

En brunch för den som vill äta grönt och i säsong! För den som inte vill äta veganskt finns det animaliskt protein som tillval. Serveras lördag och söndag mellan 11.00 och 16.00, med sista ankomst vid 14.30.

Pris: 295 kronor
Adress: Stadsgårdshamnen 22
Här kan du boka din brunch.

3. Urban Deli

Populära Urban Deli finns på tre platser runtomkring Stockholm med varierande brunchmenyer. På Nytorget kan du exempelvis beställa allt från skaldjur och burgare till våfflor och charkbrickor. Något för alla i familjen helt enkelt! Brunchen serveras lördag och söndag mellan cirka 11.00 och 16.00, beroende på restaurang.

Pris: À la carte-meny med varierande innehåll och priser beroende på restaurang
Adress: Nytorget 4, Sveavägen 44 och Hesselmans Torg 12
Här kan du boka din brunch.

4. Berns Asiatiska

Älskar du asiatisk mat? Då är Berns brunch högst antagligen något för dig. Brunchen serveras på lördag och söndag mellan 11.30 och 16.00 och inkluderar även en dessertbuffé.

Pris: 395 kronor för brunchbuffé inklusive dessertbuffé
Adress: Berzelii Park
Här kan du boka din brunch.

5. Mister French

Skaldjursfrossa på Mister French brunchbuffé! Förutom skaldjur serveras sallader och varmt från grillen på lördagar och söndagar mellan 11.30 och 16.00. Det finns även bubbel för den som vill sätta ytterligare guldkant på helgen.

Pris: 365 kronor
Adress: Tullhus 2, Skeppsbrokajen
Här kan du boka din brunch.

6. The Strand på Radisson Blu Strand Hotel

Först ut att servera brunch i Stockholm var The Strand och än i dag håller brunchen en hög standard. Njut av en klassisk brunchbuffé med utsikt över Nybrokajen medan en DJ spelar musik i bakgrunden. The Strands brunch dukas upp på lördagar och söndagar mellan klockan 12 och 16.

Pris: Buffé för 365 kronor.
Adress: Nybrokajen 9
Här kan du boka din brunch.

The Strand.

7. Södra Teatern

Blir det bättre än bubbelbrunch med livemusik? Med en vacker utsikt över Stockholm bjuder Södra Teatern på en dignande brunchbuffé, bubbel eller klassiska drinkar som mimosas och bellinis. På lördagar spelas bossa nova och på söndagar är det jazz som gäller.

Pris: 325 kronor för brunchbuffé
Adress: Mosebacke torg 1-3
Här kan du boka din brunch.

8. STHLM Brunch Club

På populära STHLM Brunch Club serveras brunch alla dagar i veckan. Under helgerna kan kön ringla sig lång, eftersom många gärna vill njuta av en god smoothie, mättande burgare, klassiska eggs benedict eller en nyttig acai bowl.

Pris: Meny med priser mellan 59-159 kronor/portion.
Adress: Dalagatan 24
Här kan du boka din brunch.

9. Boulebar

Sugen på att aktivera dig lite på helgmorgonen? På Boulebar kombineras en brunchmeny inspirerad av södra Frankrike med boulespel. Det hela rundas av på fransk manér med crème brûlée och goda pâtisserier. Öppet lördagar och söndagar mellan 10.30-15.00 i Stockholm, Malmö, Göteborg och Örebro.

Pris: 250 kronor för brunch, 350 kronor för brunch och 90 minuter boule
Adress: Liljeholmsvägen 14, Rådhusets T-bana, Smeduddsvägen 2, Tantogatan 85 (obs! endast öppet under sommaren)
Här kan du boka din brunch.

10. Brunch with Miss Clara

På hotellet Miss Clara har man inspirerats av Londons och New Yorks bästa brunchställen när man tagit fram menyn som innehåller något för alla smaker. På menyn finns allt från friterad kyckling och amerikanska pannkakor till klassiska bloody marys och nyttig chiapudding. Under lördagsbrunchen spelas alltid livemusik.

Pris: À la carte-meny med varierande priser
Adress: Sveavägen 48
Här kan du boka din brunch.

11. Hotel Rival

På söndagar mellan 13.00 och 17.30 dukas Hotel Rivals brunchbuffé upp. Här serveras bland annat råbiff, pannkakor, varma rätter, chark och sötsaker i mängder. För den som vill finns även champagne eller en Bloody Mary på menyn.

Pris: 325 kronor
Adress: Mariatorget 3
Här kan du boka din brunch.

Brukar du äta brunch?

'); jQuery('#polls-79').detach().appendTo('#polls-79-wrapper'); jQuery('#polls-79-loading').detach().appendTo('#polls-79-wrapper'); });
Loading ... Loading ...

Läs också:

8 brunchbilder som får det att vattnas i munnen

Framtidens bruncher är räddade – nu finns färdig Mimosa på flaska

5 recept på hälsosamma pannkakor till helgfrukosten