Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

10 tips på dukning till bröllop och fest

30 mar, 2022 
AvRedaktionen
dukning till bröllop och fest
Går du i giftastankar? På den allra vackraste dagen ska dukningen spegla stämningen. Här är tio inspirerande tips och bilder för en fin bröllopsdukning. Tipsen fungerar även till andra fester.
Annons

TIPS FÖR BRÖLLOPSDUKNING!

1. Duka stilfullt på ett enkelt vis. En vacker linneduk blir en bra bas, vill du inte köpa nytt, finns ofta begagnade fina att få tag på hos exempelvis Myrorna.

2. Blanda gärna gammalt och nytt när du väljer porslin, glas och bestick. Har du inte tillräckligt hemma, hyr eller låna av vänner. Har du ett uttänkt färgtema blir det förstås också fint att låta det avspegla sig i dukningen.

3. Och glöm inte de personliga detaljerna! Udda skålar, ljuslyktor och vaser ger en levande känsla till dukningen och detaljer i guld och silver blir festliga inslag.

Blanda gärna gammalt och nytt när du väljer porslin, glas och bestick.
Blanda gärna gammalt och nytt när du väljer porslin, glas och bestick.

4. Placeringskort och servetthållare som är hemmagjorda skapar fin och personlig stämning och går ju enkelt att förbereda innan.

Annons

5. Blommor är ett enkelt sätt att skapa en romantisk stämning – gärna i en färg som stämmer överens med brudens. Använd flera vaser och sprid ut dem på bordet. Tänk på att inte ställa för höga kreationer precis där gästernas blickar ska mötas över bordet.

6. Levande ljus är pricken över i, gärna i olika nivåer i form av både lyktor och klassiska ljusstakar.

Piffa till skedarna och gör fina servetthållare.
Piffa till skedarna och gör fina servetthållare.

7. Piffa till kaffeskedarna med ett band, en bit socker och ett litet hjärta (finns att köpa i strösselhyllan). Kaffeskedar, second hand.

8. Fina papper blir både enkla och roliga servetthållare! På bilden har vi fäst en bred remsa av prickigt silkespapper med lite tejp runt servetten. Ovanpå ligger en något smalare remsa av transparent papper. Avsluta med ett vackert band om.

Håll reda på glasen med namnskyltar.
Håll reda på glasen med namnskyltar.

9. Håll reda på glasen! Namnskyltar i samma stil som bordsplaceringen. Dekorera med ett fint band.

Dekorera bakverken med vimplar av silkespapper.
Dekorera bakverken med vimplar av silkespapper.

10. Duka upp kaffet med stil. Cupcakes-kakorna har fått vimplar av silkespapper som klippts till smala trekanter och tejpats fast i en vanlig blompinne. Formarna är dekorerade med ett vackert band. Har du inte kakfat i flera våningar går det bra att ställa olika på varandra.

Av: Anna Wendt

Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Se de vackraste kungliga bröllopsklänningarnaBrand logo
Se de vackraste kungliga bröllopsklänningarna
Annons