Artikeln innehåller reklamlänkar

10 tallrikar som sätter färg på din dukning

10 tallrikar som sätter färg på din dukning

En färgsprakande festdukning kan bli verklighet om du bara vågar lite färg och mönster på tallrikarna. Låt tallrikarna ta lite plats och arrangera maten så att måltiden får det där lilla extra.
16 december, 2018

Vitt, svalt och skandinaviskt blont är vackert på många sätt, men sätt lite färg på din dukning bland allt det ljusa med vackra färgsprakande tallrikar. Välj mellan fantasifullt mönstrade eller sobert enfärgade. Du kan duka så att alla mattallrikar fungerar som kraftfulla färginslag.

Tycker du att det blir lite för mycket kan du duka med en eller ett par färgade tallrikar och låta dem fungera som mindre uppläggningsfat. Det kommer att göra stor skillnad på matbordet.

Bubbles, Mateus

Tallriken från Mateus porslinserie Bubbles har en bubblig dekor på kanten och finns i flera färger. Du hittar tallriken här.  (länk till RoyalDesign)

Mon Amie, Rörstrand

Tallriken Mon Amie från Rörstrand med vackert blått blommönster på vit botten. Du hittar tallriken här (länk till RoyalDesign).

Tanssi, Iittala

Den fantasifulla tallriken Tanssi från Ittala är den del i en serie inspirerad av operan Den sluga lilla räven. Du hittar tallriken här. (länk till RoyalDesign)

Skagen Leaf, Broste Copenhagen

Vacker blå tallrik med ljust lövformad dekor som löper runt hela kanten. Du hittar tallriken här.  (länk till RoyalDesign)

Volcanic, Le Creuset

Le Creuset är kanske mest kända för sina stora grytor, men de gör också produkter för dukning, bland annat tallrikar, i starka färger, här i eldigt orange. Du hittar tallriken här.  (länk till RoyalDesign)

Oiva/Sääpäiväkirja, Marimekko

Vacker tallrik från Marimekko med mönster inspirerat av skärgården med dimma, skog, vind och vatten. Du hittar tallriken här.  (länk till RoyalDesign)

Gastro, Bitz

Vackert grön tallrik i serien Gastro från Bitz. Tallriken är i stengods och har en unik glasyr. Du hittar tallriken här. (länk till RoyalDesign)

Sandrine, Bloomingville

Rustik tallrik från Bloomingville som finns i flera naturnära färger. Du hittar tallriken här.  (länk till RoyalDesign)

Kastehelmi, Iittala

Glastallrikarna från serien Kastehelmi är designklassiker som finns i flera färger. Du hittar tallriken här (länk till RoyalDesign).

Lace, Mateus

Precis som serien Bubbles så finns Mateus porslinserie Lace i många färger och utformningar. Du hittar tallriken här.  (länk till RoyalDesign)

Läs mer:

Så dekorerar du porslin med nagellack

13 snygga glöggmuggar till vinterns glöggmys