Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

10 snygga och stora skålar till sommarens fester!

Bålskålar

Blanda en god bål och bjud på i sommar. Här tipsar vi om 10 riktigt snygga skålar som passar perfekt när du vill bjuda många gäster på en god drink!
23 juni, 2020

Nu samlas vi gärna utomhus och firar bröllop och födelsedagar eller bara för att njuta tillsammans av ledighet. Att bjuda på en god fördrink sätter tonen på din fest och vad är mer inbjudande än ett stort, vacker bål?

Så fixar du ett vackert bål

Det finns många goda recept på bål att inspireras av. Vi dras ofta till fruktiga alternativ som att mixa vattenmelon eller använda aperitifer som Pimm´s eller Aperol som grund. Tillsammans med ett fruktigt bubbel är du i princip hemma med bara dessa ingredienser, sätt gärna lite personlig prägel genom att dekorera med några favoritblommor, fin frukt som stjärnfrukt eller jordgubbar och glöm inte vackra kryddor som citronmeliss. Ett tips är att frysa in isbitar med blommor i, som håller drycken kall och vacker samtidigt.

10 stora skålar till bål

Här tipsar vi om stora och snygga skålar som passar perfekt till sommarens fester:

1. Skål i rostfritt stål, Georg Jensen

Bålskål georg jensen

En stilren och vacker skål, designad av prins Sigvard Bernadotte för Georg Jensen. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

2. Skål i lergods, Gerbera

Bålskål gerbera

Kanske inte en klassisk bålskål men denna salladsskål från Gerbera fungerar toppen att ta fram till festen. Vacker med vågiga kanter. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

3. Skål i munblåst glas, Stelton

Bålskål stelton

Låg, stor skål i glas som blir en vacker bålskål med några orangea, gula och röda blommor. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

4. Bålskål i plast, Clas Ohlson

Bålskål clas ohlson

Vet du att det ska gå lite livligare till på festen är plast alltid ett alternativ. Som denna enkla skål i en somrigt rosa nyans. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

5. Bålskål med skopa, Lagerhaus

Bålskål lagerhaus

En klassisk bålskål som rymmer hela 6,5 liter. Perfekt för sommarens större festsällskap! Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

6. Skål i keramik, Matues

Bålskål mateus

Den klassiska ostronskålen från Mateus är vacker till sallad, snacks eller varför inte ett bål, med några citronskivor och fläderblommor som flyter på toppen? Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

7. Klassisk bålskål i glas, Lyngby

Bålskål Lyngby

Vacker och klassiska form på en bålskål i glas. Blir otroligt fint med bär, blommor och isbitar som syns genom skålen. Här kan du köpa den (reklamlänk från Tradedoubler.com)

Bålskål H&M

En snygg och tung svart skål i glas som står stabilt när det är dags att servera bålen. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl)

9. Skål i kristall, Nachtmann Quartz

Bålskål Nachtmann

En lyxig och vacker skål av kristallglas, som verkligen tar all uppmärksamhet vid bordet. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

10. Hög skål i glas, Orrefors

Bålskål Orrefors

En klassisk skål, designad av Ingegerd Råman för Orrefors. En hög variant som alltid gör sig bra till bål. Här kan du köpa den (reklamlänk från Awin.com)

LÄS MER:

10 enkla knep som lyxar till festmiddagen utomhus

Så gör du rosa snaps till sommarens fester

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: