Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

10 snygga och funktionella knivställ till köket

Snygga knivblock till köket

Investera i ett snyggt knivställ! Det ökar livslängden på dina knivar och du har dessutom alltid en kniv lätt till hands. Här listar vi 10 snygga ställ som gärna får stå framme i våra kök.
26 juni, 2020

Med ett knivställ får dina knivar en given plats i köket. Det är enkelt att snabbt greppa en om du har kladdiga händer, utan att behöva stöka ner i lådor. Du ger dessutom dina knivar ett skydd mot onödigt slitage, som de får när de ligger tillsammans i samma låda.

10 snygga knivställ

Vi har scannat nätet och hittar några riktigt snygga favoriter:

1. Knivställ i bambu, Dorre

Knivställ från Dorre

Ett elegant knivställ i bambuträ med gömd magnet som håller knivarna på plats. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

2. Knivblock, Bodum

Knivställ från Bodum

Stilrent knivställ som får plats även i de minsta kök. Finns i flera färger! Här kan du köpa det (reklamlänk från Awin.com)

3. Knivblock, Dorre

Knivställ från Dorre

Ett knivblock och redskapsställ i ett. Praktiskt för dig som vill maximera nyttan av dina köksprylar. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

4. Knivblock, String Furniture

Knivställ från String

Hur snygg är inte det här knivblocket i ek? Enkelt för dig som gillar och/eller redan har en stringhylla, att komplettera med i köket. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

5. Knivblock, Anders Petter

 

Knivställ från Anders Petter

Praktisk knivförvaring där insidan är gjord i lager av plaststrån som gör att du kan förvara alla typer av knivar, saxar och skärpstål där. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)

Knivställ från Clas Ohlson

Rustikt knivblock i enkel design, med plats för fem knivar. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

7. Klassisk knivblock, Global

Knivställ från Global

För dig med många knivar har Global tagit fram det här stilrena knivstället med plats för hela nio knivar. Här kan du köpa det (reklamlänk från Tradedoubler.com)

8. Knivblock i trä, Continenta

Knivställ från Continenta

I detta rejäla knivblock hänger knivarna löst inuti utan att skrapa vid varandra, så de behåller sin skärpa. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

9. Knivhållare, Åhléns

Knivställ från Åhléns

Ett klassiskt knivblock i oljad ek. Här finns plats för fem knivar men också för en knivslip. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

10. Stort knivblock, Leif Mannerström

Knivställ från Mannerström

Ett riktigt stort och stilrent knivblock i bambu, från kocken Leif Mannerström. Här finns det plats för hela tolv knivar! Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)

LÄS MER:

10 bra glassmaskiner till sommarens desserter

Så gör du egen pasta – här är knepen för att lyckas!

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: