Artikeln innehåller reklamlänkar

10 kokböcker för dig som vill att det ska gå lätt och snabbt

10 kokböcker för dig som vill att det ska gå lätt och snabbt

Krångla inte till det i onödan. Vardagen underlättas om du har ordentligt med inspiration på god, enkel och snabb mat. Vi ger dig hjälp på traven genom att tipsa om 10 riktigt bra kokböcker för ett mindre stressigt liv.
08 januari, 2019

Känner du igen känslan av att vardagen jagar dig så fort du kommer hem från jobbet, hungrig och trött. Och så har du ju inte hunnit handla än! Men vad ska du äta? Kylen gapar tom och helst skulle du velat ha middagen på bordet nyss!

Lugn, bara lugn. Det finns kokböcker som tar hand om det här. Vi har valt ut 10 böcker med mat som på olika sätt sparar tid, pengar och adrenalinpåslag. Win, win, win!

Plåtmat – grönt i en långpanna

Julia Tuvesson (Norstedts)

Julia Tuvessons bok om hur man lagar god och bra vegetarisk mat i långpanna är en guldgruva för dig som vill ha tid över för annat eftersom maten lagar sig själv i ugnen. Dessutom kan man slänga ner det mesta i långpannan, så det är ett bra sätt att minska sitt matsvinn. Läs mer och köp boken här (länk till butik).

Hur lätt som helst

Jessica Frej (Harper Life)

Det behöver inte betyda krångliga tekniker och dyra ingredienser för att kokboksförfattaren råkar ha vunnit Sveriges Mästerkock. Jessica Frejs bok innehåller snabba recept och smarta genvägar, så att du också kan bli en mästerkock på ett kick! Läs mer och köp boken här (länk till butik).

Superenkelt – recept du lyckas med

Mette Ankarloo (Kakao Förlag)

Mat lagad från grunden utan krångel och svåra ingredienser och utan att det tar lång tid. I boken hittar du 50 recept som är bevis på att det inte är svårt att laga smakrika och härliga måltider. Läs mer och köp boken här (länk till butik).

Middag hela veckan – Linas mat

Lina Gebäck (Norstedts)

Många tusen svenskar har fått vardagspusslet löst delvis av Linas matkassar, men hon har skrivit en kokbok också. Idén är densamma som med matkassarna, hälsosam mat som inte är krånglig och som funkar för hela familjen. Check på den! Läs mer och köp boken här (länk till butik).

Barnens kockskola – middag för hela familjen

Sara Begner (Norstedts)

Hur kan middagen bli färdig utan att du anstränger dig ett dugg? Jo, genom att låta någon annan laga maten förstås! Du som har lite större barn, sätt den här boken i näven på dem och njut av att se dem handla efter inköpslistor, laga mat, fixa egna mellisar och bli chefer över fredagsmyset. Resultatet är mer egentid och självständiga barn. Läs mer och köp boken här (länk till butik).

Middagstipset

Jenny Warsén (Bonnier Fakta)

Matbloggaren Jenny Warsén (Jennys matblogg) har koll på mat som funkar för alla i familjen och som går snabbt att förbereda och laga. I den här boken finns allt från snabba vardagsmiddagar till lite festligare helgmat. Läs mer och köp boken här (länk till butik).

Mycket smak på nolltid – asiatiskt på bara 10, 20, 30 minuter

Jennie Walldén (Bonnier Fakta)

Trodde du att det vara lite krångligt att laga asiatisk mat? Tänk om! Här visar Jennie Walldén att det går utmärkt att slänga ihop smakrika och spännande rätter på nolltid. Läs mer och köp boken här (länk till butik).

Ett stekt ägg är också middag – snabbmat för gröna gourmander

Siri Barje (Bonnier Fakta)

Ta snabba vägen till en grön kanonmiddag med ett recept på en läcker macka eller en smarrig soppa. Och har du lite mer tid finns det recept som passar då också. Läs mer och köp boken här (länk till butik).

Portionen under tian – bra mat för dig, din plånbok och planeten

Hanna Olvenmark (Ordfront) 

En helt sprillans ny kokbok från vegetariska matbloggaren, tillika självutnämnda snåljåpen, Hanna Olvenmark (Under tian). I boken visar hon att mat inte behöver vara dyr, krånglig, ta lång tid eller påverka miljön. Läs mer och köp boken här (länk till butik).

Mat på en plåt – smarta middagar och andra enkla ugnsrätter

Tareq Taylor (Bonnier Fakta)

Kändiskocken Tareq Taylors bok innehåller massor av recept och tips på hur man kan spara tid, pengar och disk på att laga mat i ugnen. Maten lagar sig själv och du kan göra vad du vill under tiden den håller på med det. Boken innehåller såväl vardagsmat som lyxigare helgrätter och fiffiga tips på hur du kan använda ugnen när den ändå är varm. Läs mer och köp boken här (länk till butik).

Foto: Bonnier Fakta, Harper Life, Norstedts, Kako Förlag, Ordfront

 

Läs mer:

Grönt i köket! 10 heta veganska kokböcker

10 populäraste maträtterna till vardags 2018