10 isbitar som gör vad du än dricker mycket godare – och snyggare!

Det här kommer verkligen att fräscha upp sommarens alla drinkar.
14 april, 2017

Smaksatta isbitar är det perfekta sättet att både kyla och pynta sommarens dricka. Oavsett vad du har i glaset kommer de här förslagen att ta dina drinkar till en ny nivå.

1. Berry Fizzers

Fyll en isform med kolsyrat vatten, med eller utan smak. Lägg i blåbär, hallon, granatäpple eller andra frukter och bär. Frys. Servera dina isbitar i juice eller mineralvatten för en fräsch törstsläckare.

2. Piña Colada

Häll ett tunt lager ananasjuice i botten på en isform. Låt frysa och häll sedan på ett tunt lager med kokosmjölk och frys igen. Fortsätt skikta tills isformen är fylld. Servera dina randiga kuber i ett glas med färsk mortlad ananas, kokosmjölk och din favoritrom.

3. Isbitar med blommor

Ett somrigt sätt att smycka drinkarna är blommor. För kristallklar is, koka vattnet innan du fryser det. Allra bäst resultat får du om du fryser bitarna i flera omgångar. Fyll en fjärdedel av formen, lägg i blommor med stjälken uppåt och frys in. Fyll sedan till hälften och frys in. Därefter kan du fylla hela och frysa in.

4. Kall chailatte

Brygg ett gott chai-te, tillsätt lite agave (eller annat sötningsmedel) och låt svalna. Häll i isformar och låt frysa. Servera med mjölk efter önskemål (pröva gärna mandelmjölk). Tips: Gnid kanten på glaset med en citron eller lime och doppa i socker och kryddpeppar för en sötkryddig touch.

Via: brit

5. Mintig mojito

Krama saften ur en lime i ett glas. Lägg i agave (eller annat sötningsmedel) efter smak. Hacka myntablad och blanda med limesaften. Häll i isform och låt frysa. Servera dina kuber i ett glas med mortlad lime, mynta, sodavatten och din favoritrom.

6. Hallonspritzer

Mosa eller mixa hallon till en puré. Tillsätt florsocker efter smak. Häll i isform och låt frysa. Servera med sodavatten för en alkoholfri törstsläckare. Funkar även med puré på andra frukter och bär, till exempel ananas eller jordgubbar – och ger SÅ mycket mer smak än att bara lägga frysta bär i drinken.

Via: babyfood

7. Bloody Mary’s Best Buddy

Gör en puré på selleri och fänkål, pressa i lite citronjuice och salt och frys in. Perfekt för bloody marys!

8. Melonbollar

Skopa små bollar av en söt cantaloupe eler nätmelon. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och frys.

9. Vinkuber

Fick du en skvätt vin över? Låt det inte bli surt – frys in den i stället. Vinkuberna kan sedan användas för att kyla drinkar som sangria eller i matlagning.

10. Iskall kaffekick

Istället för att hälla ut det sista kaffet i kannan kan du frysa in det för en perfekt islatte att njuta av senare. Tips för servering är att ha i Baileys, sockerlag, ditt frysta kaffe och varm mjölk. För en alkoholfri variant, ersätt Baileys med kakao. En perfekt koffeinkick på varma sommardagar.