Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

10 bästa sommar-kokböckerna!

15 jul, 2013 
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sugen på riktigt bra sommarmat i bokform? Ta en titt på någon av dessa!

FIXA GRILLEN

Liselotte Forslin mfl, Ica Bokförlag, 179 kr.

En uppföljare till den fantastiska boken Fixa festen, med samma smarta upplägg och underbara bilder. Grillmästarens budord och musiktips från Jan Gradvall, vintips av Bengt-Göran Kronstam, gillade desserter av Mia Öhrn och grillrecept av Tove Nilsson, Mia Gahne och Liselotte Forslin. Plus en massa fina, och ätbara, duknings- och dekorationstips från Catharina Lindeberg-Bernhardsson.

Annons

CITRONER OCH ROSMARIN I MITT KÖK – smaker från Österlen och Italien

Sanna Töringe, Semic, 160 kr.

Sanna Töringer har blandat det allra bästa av det nordiska köket, vild mat och Medelhavssmaker och gjort en härlig och högst personlig receptsamling. Det är så här man drömmer om at äta och leva på sommaren. Smaka på till exempel spagetti med nässelpesto, flan på rabarber och angelica, saft på svarta vinbärsblad eller bovetepannkakor med rökt lax, rödlök och gräddfil. Galet vackra bilder från Italien där hon nu bor. En vacker bok, värd att spara eller ge bort.

Annons

LOMELINOS GLASS

Linda Lomelino, Bonnier fakta, 150 kr.

En av våra absoluta favoritbloggare Linda Lomelino (som driver bloggen Call me cupkake) kommer nu med en underbar glassbok med hennes utsökta känsla för smaker och form. Här för du, förutom gräddglassar och sorbeter också floats, desserter, glasstårtor och tillbehör som maränger och såser på sommarens frukt och bär. Som ett smycke!

MATIGA SALLADER

Annons

Caroline Hofberg, Norstedts, 220 kr.

Den här boken ger en svår längtan till svensk sommar – och härliga fantastiska matiga sallader. Caroline Hofberg är mästare på att göra mat som man vill laga, den är enkel men fräsch och nyskapande. Man ser direkt på både bilder och recepten att det här är supergott!

TILL SOMMAREN

Lisa Lemke, Bonnier Fakta, 99 kr.

Lisa Lemke har förmågan att göra det lilla extra av det enkla. Inga konstiga råvaror, inga konstiga rätter – men udda kombinationer och ett jäkla fokus på smaken. Modernt, nytt, fräscht, precis så här vill man äta under semestern. Sommarens bästa, helt enkelt!

Annons

UNDER VALNÖTSTRÄDET

Anna och Fanny Bergenström, Trio förlag, 215 kr.

En klassiker året om, men främst till sommaren. Annas genuina och ofelbara recept kombinerat med dottern Fannys fantastiska bilder. Det kan inte bli bättre!

 

SOMMARENS SÖTA

Annons

Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman, Bonnier Fakta, 240 kr.

180 söta recept för soliga dagar på stranden eller bersån och för regniga dagar inomhus. Dessa systrar är verkligen outstanding när det kommer till att varva klassiker och moderna recept så det blir alldeles, alldeles oemotståndligt!

SOMMAR MED SYSTRARNA VON SYDOW

Ebba Kleberg von Sydow och Amy von Sydow Green, Ica Bokförlag, 220 kr.

Från sin familjs sommarparadis i Marstrand på västkusten har systrarna skapat en otroligt vacker och inspirerande bok med snabba menyer för sommarens vardag och fest. Lättlagad, supergod mat och fantastisk dukning! Läs, laga och njut.

Annons

TEXAS BBQ

Jonas Cramby, Natur & Kultur, 190 kr.

Världens bästa BBQ hittar du i Texas. Dit reste Jonas Cramby och bjuder i den här boken på allt han lärde sig där om tekniker, råvaror, smaksättare och tillbehör. Hur får man egentligen till en perfekt mör, saftig och rökig pulled pork eller brisket? Ett rökbräserat lamm? Tortillas på cowboysurdeg, grillad majssalsa, chile con queso? En rykande het dröm i bokform helt enkelt!

GRILLA MED BRÖDERNA TIMELL

Martin Timell och Anders Timell, Bonnier fakta, 180 kr.

Så här vill man ha det på sommaren. Löjligt enkelt och löjligt gott! På sommaren står smakerna i fokus och tillagningen ska vara snabb – allt det får du i den här boken.

 

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons