20 kända kvinnor som lever ihop med (ganska mycket) yngre män

11 nov, 2020 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
Heidi Klum/Tom Kaulitz, Eva Mendes/Ryan Gosling och Priyanka Chopra/Nick Jonas
Med nya Netflix-succén Kärlek och Anarki har ämnet yngre man – äldre kvinna åter blivit en snackis. Här är 20 kända par som inte brytt sig om åldersskillnaden och vågat satsa på kärleken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nej, egentligen är det inget som ens borde behöva diskuteras, för inom rimliga gränser har kärleken ingen ålder. Men efter decennier (sekel!) med skevhet åt andra hållet är det ändå uppfriskande att se att allt fler kvinnor nu väljer att satsa på yngre män.

Kända par med stor åldersskillnadBrand logo
Kända par med stor åldersskillnad

Camilla Läckberg och Carina Berg har fått "fronta" yngre man – äldre kvinna

Camilla Läckberg och hennes relation med den 13 år yngre Simon Sköld samt Carina Berg och den 11 år yngre Erik har på många sätt fått vara symbol för "yngre man-äldre kvinna" här i Sverige. Internationellt fick Demi Moore och Ashton Kutcher under lång tid samma roll, även om förhållandet nu är över sedan några år.

Men de är långt ifrån ensamma. Här kikar vi närmare på några av paren med stor åldersskillnad.

Jessica Almenäs, 44 och Patrik Fahlgren, 34

Tillsammans sedan 2014.

Annons

Paret träffades genom gemensamma vänner och hade först långdistansförhållande då Patrik var handbollsproffs i Tyskland. Jessica hade då två barn från två tidigare förhållande. Paret bor nu i en villa i Bromma och har gemensamma sonen Sam, 3.

Carolina Gynning, 41 och Viktor Philipson, 34

Tillsammans sedan 2019.

Även Carina Bergs parhäst Carolina Gynning har hittat hem hos en yngre man. ”Jägare och jetsethippie” beskrivs Viktor som av sin styvmor Bathina Philipson (som för övrigt är jämngammal med Carolina). Carolina delar öppet med sig av sin kärlek till ”Nishti” som hon kallar honom, på sociala medier. Paret hade ett kort uppehåll i somras med hittade fort tillbaka till varandra.

Annons

Priyanka Chopra, 38 och Nick Jonas, 28

Tillsammans sedan 2016.

Det var Nick Jonas som tog den första kontakten genom ett DM på Twitter. ”Jag har hört från flera vänner att vi borde träffas?” skrev han. Efter några månaders flirtande blev de ett par och 2018 gifte de sig, inte bara en utan fyra gånger, genom olika ceremonier.

Eva Mendes, 46 och Ryan Gosling, 40

Tillsammans sedan 2011.

Annons

Eva Mendes och den sex år yngre Ryan Gosling träffades under inspelningarna av filmen The Place Beyond The Pines. Paret har nu två döttrar tillsammans och kvinnor världen över känner sig fortfarande snuvade.

Shakira, 42 och Gerard Piqué, 32

Tillsammans sedan 2010.

Artisten mötte fotbollsproffset Gerard Piqué när hon spelade in videon till Waka Waka, den officiella VM-låten 2010. Shakira är prick 10 år äldre än sin partner, de fyller nämligen år på samma dag. Paret har idag två söner tillsammans.

Annons

Oscar Enestad, 23 och Cecilia Dahlbom, 52

Tillsammans sedan (offentligt) 2018.

2016 började det ryktas om att artisten Oscar Enestad och 29 år äldre Cecilia Dahlbom, ett känt namn i Stockholms krogbransch, var ett par. Året efter började de synas oftare tillsammans. I början av 2018 gick de ut med sitt förhållande offentligt, och när Oscar ställde upp i Melodifestivalen 2019 uppträdde han med en låt som handlade om kärleken till sin flickvän. I somras avföljde dock Cecilia Oscar på Instagram, så om de fortfarande är ett par är oklart.

Annons

Zlatan Ibrahimovic, 39 och Helena Seger, 50

Tillsammans sedan 2002.

Alla har vi hört storyn om hur Zlatan dubbelparkerat sin Ferrari så att marknadschefen Helena inte fick ut sin bil. Zlatan fick veta att han levde, utan hänsyn till att han var ”Zlatan” med hela svenska folket. Zlatan gillade attityden, tog hennes registreringsnummer – och resten är som sagt modern historia.

Heidi Klum, 47 och Tom Kaulitz, 31

Tillsammans sedan 2018.

Annons

Fotomodellen och tv-profilen Heidi Klum, 47, och Tokio Hotel-medlemmen Tom Kaulitz, 31, träffades under en inspelning av tv-programmet Germany’s Next Top Model. I mars 2018 kom nyheten om att de var ett par, och förra sommaren gifte de sig ombord på en yacht.

Emmanuel Macron, 43 och Brigitte Macron, 67

Tillsammans sedan 1995.

Den franske presidenten Emmanuel Macron gifte sig med sin 25 år äldre lärare Brigitte Trogneux. Paret träffades redan när Emmanuel Macron var i tonåren, men väntade med att offentliggöra förhållandet tills efter hans 18-årsdag.

Annons

Laila Bagge, 48 och Korosh Kananian, 30

Tillsammans sedan 2015.

Paret träffades under en utekväll i Stockholm, efter en dag då Korosh av en slump just utnämnt Laila Bagge till Sveriges snyggaste kvinna i en diskussion på jobbet. Och där stod hon framför honom! Sedan den kvällen har de varit ett par. I realityshowen Lailaland har vi får följa med bakom kulisserna. Paret har även beautymärket Kolai ihop.

Maria Lundqvist, 57 och Kristoffer Hellström, 36

Tillsammans sedan 2010.

Annons

Maria Lundqvist var gift med pappan till sina fyra barn när den 21 år yngre Kristoffer ryckte undan mattan för henne och visade henne nya dimensioner av såväl lust som livslust. Den blev en tuff och turbulent tid för familjen, men tio år senare är paret fortfarande lyckliga ihop.

Kris Jenner, 65 och Corey Gamble, 40

Tillsammans sedan 2014.

Sexbarnsmamman mötte den 25 år yngre managern Corey Gamble på en fest på Ibiza. Kris Jenner låg precis i skilsmässa från Bruce Jenner, efter över 20 år tillsammans, men det var uppenbarligen mer än en rebound, eftersom de är lyckliga än idag.

Annons

Fler kändisar med stor åldersskillnad

Gänget ovan har också gott sällskap av till exempel: Kate Hudson och skådisen Danny Fujikawa (6 år), Cameron Diaz och Benji Madden (7 år), Miranda Kerr och Evan Spiegel (7 år) och Jennifer Lopez och Alex Rodriquez (6 år). Och inte att förglömma – Madonna, som har ett flertal relationer med yngre män i bagaget. Alla hennes fyra senaste relationer har varit med män som är cirka 30 år yngre än henne själv.

(Psst, gillade du Kärlek och Anarki, kanske du minns den lite liknande, populära serien Våra vänners liv som gick på SVT för 10 år sedan? Tips annars!)

Källa: Elle, Cosmopolitan, Hänt, Expressen

Foto: TT

LÄS MER:

Camilla Läckberg om systerskapet och kritiken på Instagram

7 kärlekspar på film som hatade varandra i verkligheten

12 filmer där åldersskillnaden mellan skådisarna är helt skev

Annons