Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Zara Larsson hyllas på Fotografiska för sin kamp för tjejers rättigheter

12 dec, 2016 
AvJoel Linde
Än en gång får fantastiska Zara Larsson ett erkännande för sitt arbete för kvinnors rättigheter och mot det patriarkala samhället.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Zara Larsson är inte mer än 18 år gammal men redan en ikon och förebild för miljoner människor världen över. Det var också anledningen till att hon ombads vara med i Fotografiska museets senaste utställning, We have a dream.

Tillsammans med andra globalt kända människorättskämpar och artister som Malala Yousafzai, Annie Lennox, Timbuktu och Anna Lindh är Zara Larsson del i utställningen som skapats för att inspirera människor till att finna sina egna drömmar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Totalt är det 114 personer som porträtterats i utställningen och alla är noga utvalda utefter vad de har gjort, gör eller står för.

zara-larsson-fotografiska-helkropp

– Människorna i det här projektet är bevis för att det går att förändra. På lika villkor står de alla tillsammans med sitt porträtt, sin berättelse och sin egen dröm om en medmänskligare värld… We Have A Dream är inte en berättelse om helgon eller superhjältar. Här är ingen ofelbar, men alla har de någon gång börjat med att drömma, berättar fotografen Albert Wiking.

Annons

Zara Larsson har trots hat och hot om våld aldrig vikt sig – hon har stått upp för att kvinnor och tjejer ska ha samma rättigheter och möjligheter i livet som män och killar har.

– Min hjärtefråga handlar främst om tjejer. Jag vill ju gärna se att tjejer ska få lika mycket respekt som killar får i dagens samhälle, få bestämma över sina egna kroppar, sina val och liv. Det är en basic rättighet som inte finns i många delar av världen, säger hon.

Här kan du köpa affischen på Zara Larsson. Utställningen We have a dream pågår 9 december till 19 februari 2017.

LÄS OCKSÅ:

Hör Zara Larsson tolka idolen Beyoncés låtar

Se de mäktiga bilderna från inspelningen av Zara Larssons Aint my fault

Zara Larsson om Trumps vinst: Mitt hjärta krossas i miljoner bitar

Här kan du läsa hela Zara Larssons starka text till utställningen.

Annons