Wood Wood och Adidas släpper mini-kollektion

Wood Wood och Adidas släpper mini-kollektion

Wood Wood fortsätter att fira sitt 15-årsjubileum – nu med ett samarbete med Adidas Originals.
09 augusti, 2017

Danska Wood Wood fortsätter sitt långtgående samarbete med Adidas. Den här gången har de gjort sin version av skomodellen Gazelle, som under året nylanserats i regnbågens alla färger. Wood Woods version är svart och vit, med mockaöverdel och specialgjord etikett på plösen. På sidan står hemmaorten Nørrebro printat och i hälen syns orden Mayhem och Madness som båda refererar till fotbollsfans och subkulturen kring sporten där båda orden är centrala.

Wood Woods samarbete med Adidas sträcker sig långt tillbaka, redan för drygt tio år sedan var Wood Wood en del av Adidas adicolor-projekt där flera olika designers satte färg på sportmärkets skor. Sedan dess har Wood Wood även gjort sin version av skon Ultra boost som (även de) kom i svart och vitt.

Wood Wood och adidas sko från adicolor-projektet.

Wood Woods version av Adidas Ultra Boost-sko.

Förutom Gazelle-skon har ett antal fotbollsgears tagits fram: en tröja, ett antal halsdukar samt svarta och vita kepsar med tryck. Adidas Wood Wood Gazelle släpps under märkets jubileumsevent i Nørrebro den 10 augusti. De plagg och skor som finns kvar därefter kommer att säljas i Wood Woods butiker och på www.woodwood.com.