Watkins nya samlarobjekt för modeälskare

Watkins nya samlarobjekt för modeälskare

Liselotte Watkins är mest känd för sina illustrationer. Men senaste nytt är en samling vintagevaser som hon har gjort om till konstverk.
15 april, 2016

Vi är vana vid att se modeillustratören och ELLE-medarbetaren Liselotte Watkins ikoniska teckningar i världens största modetidningar. Hon har även gett ut flera böcker, senast konst/målarboken Watkins värld. På möbelmässan i Milano som pågår just nu premiärvisar Liselotte 16 handmålade och unika vintagevaser – supercoola och självklara samlarobjekt för alla hennes fans.

Hur fick du idén att göra vintagevaser till konstverk?

– Tanken har funnits ganska länge. Jag hittade en massa gamla urnor på olika loppmarknader. På italienska heter de anfore, kärl som man förvarat olja och vin i. De såg alla ledsna och övergivna ut så jag köpte med dem hem. Den estetik som jag jobbat med i mina papperscollage kändes passande på dessa objekt och jag började experimentera. Resultatet är en kollektion som heter The collage series ceramics och som visas hos La double j på Salone del Mobile nu.

Berätta om designen?

– Jag grundar med vitt, sen målar jag formerna på fri hand. Ofta har jag en plan som jag överger under arbetets gång. Alla vaser är olika och de väljer lite sina egna mönster.

Liselotte har hittills målat 16 urnor, fler kan göras på beställning. Priser från 18 370 kr.

Mer info: www.worldofwatkins.gallery, www.ladoublej.com

Foto Watkinsporträtt Alberto Zanetti/Ladoublej.com