Slipp bostadskön – här är sajten som lottar ut förstahandskontrakt i Stockholm

Att hitta en bostad kan ibland vara på gränsen till omöjligt. Men nu har du chansen att vinna (!) ett helt eget förstahandskontrakt – genom att formge sitt eget drömboende.
11 juli, 2017

Det finns smartare sätt att fördela hyresrätter på än kötid menar bostadsuthyrningssajten Qasa, som är en del av Hemnet. Därför har de lanserat en matchningsteknik för att hjälpa fastighetsägare att hitta de bäst lämpade hyresgästerna till sina lägenheter – utan kötid.

Algoritmen ska snart även kunna ta hänsyn till vilka typer bostäder och områden som du alltid spanar in för att föreslå de rätta objekten, hur många barn du har, hur pass nära barnens skola ligger, vilka intressen du har och var du kan utöva dem i relation till din bostad med mera.

– Genom att hjälpa bostadssökande hitta ett hem som verkligen passar deras behov skapar vi förutsättningarna för ett mer långsiktigt och tryggt boende, säger Mattia Tosti, medgrundare på Qasa.

För att uppmärksamma tjänsten, tävlar de nu ut ett förstahandskontrakt på en nyproduktion i området Vega i Haninge på sajten attbyggabo.se. För att delta i tävlingen, som avslutas 25 augusti, ska man formge sitt drömboende i ett miniatyrformat och skicka in till Qasa.

Vinnaren kommer att utses 8 september av en utvald jury som bedömer bidragens kreativitet, stil och hållbarhet.

Läs mer om och delta i tävlingen här!

 

Läs också:

Tjuvkika på höstens hetaste trender från Day Home

Nya trenden: Inred snyggt med fossil!

3 populära sommardrinkar i trendig tappning

Artikeln publicerades först på Residence.