Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Viktigaste ögonblicken från avsnitt 4 av Vår tid är nu

19 nov, 2019 
AvMoa Alfredsson
Julia Heveus spelar Ninas dotter Christina i Vår tid är nu, säsong tre
Kommer Christina och Ninas relation att någonsin att bli densamma? ELLE listar dom viktigaste händelserna från det senaste avsnittet av Vår tid är nu
Annons
10 snabba med ​Hedda StiernstedtBrand logo
10 snabba med ​Hedda Stiernstedt

Om du inte har sett avsnitt fyra ännu har du mycket att se fram emot. Avsnittet, som går under namnet Avgången, är nämligen säsongens mest händelserika hittills. Christina avslöjar en hemlighet som förändrar allt och Peter tar ett stort beslut. ELLE diskuterar det viktigaste från den fullspäckade timmen.

Här är sex saker vi bara måste prata om!

1. De saknade pengarna

Ninas och Christinas relation blir allt med ansträngd – något som slutar med att Christina packar sina resväskor och flyttar hem till John. Det blir inte bättre av att Nina anklagar Christina för att ha snott pengar ur dagskassan på restaurangen.

– Jag hatar dig, skrek Christina innan hon lämnade sin mamma.

I själva verket, som vi får reda på senare i avsnittet, är det Bellan som tagit pengarna för att betala av en skuld. Vad han råkat ut för får vi helt enkelt vänta med och se. Fortsättning följer.

Bellan har hamnat i penningknipa.

2. Sveriges första pizzeria

Angelo har bestämt sig för att öppna Sveriges första pizzeria. Men han beviljas inga lån på banken eftersom ingen tror på hans idé. Pizza? Vad är det ens för något? Men ett smakprov verkar göra susen och vi ser framemot en pizzasuccé i nästa avsnitt.

Annons

3. Maggans beslut

Maggan står inför ett svårt beslut. För att behålla sitt jobb efter förra avsnittets skandal måste hon be om ursäkt i en presskonferens. Men kan hon verkligen sälja ut sina åsikter för att behålla sitt jobb? Självklart inte. Men hon lämnar på bästa sätt – genom att i presskonferensen kritisera polismästaren för hans behandling av homosexuella. Även om Maggans tid som socialborgarråd nu är över tror vi att hennes politiska karriär bara har börjat.

Maggan förbereder sig inför presskonferensen – men den går inte som Britt vill…

4. Skilsmässan

Äntligen säger vi bara! Peter har förstått sanningen om Esters och Mirkos relation. Och det slutar med att Peter och Ester går skilda vägar. Kan detta vara början på en återförening mellan Peter och hans syskon? Men även om Peter nu brutit banden med både Ester och Mirko har vi en känsla av att de inte är ute ur hans liv riktigt än.

Annons

5. Christinas avslöjande

Avsnittets största skräll: Christina är gravid. Vi upprepar: Christina är gravid. Och vi vill verkligen inte vara den som är den, men är verkligen John pappa-material? Lite smått oroliga för Christinas framtid är vi allt.

Christinas och Johns relation får en oväntad vändning

6. Den politiska kampen

Avsnittet slutar med att Christina lämnar stan tillsammans med John och hans vänstergäng för att gå under jorden. Vilket oss emellan känns som en ganska så extrem åtgärd. Men i alla fall, en gravid Christina lämnar Nina för att leva på okänd plats tillsammans med John och övriga – och Nina tar till alkoholen för att hantera situationen. Med en halv säsong kvar hoppas vi på en återförening mellan mor och dotter.

Annons

Nya avsnitt av Vår tid är nu släpps varje måndag på SVT Play eller går att se 20.00 på SVT. De tidigare säsongerna går att streama på SVT Play nu. Varje vecka kommer ELLE att diskutera det nyaste avsnittet av serien så missa inte det!

Foton: Johan Paulin/SVT

LÄS MER: 

Annons