Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

4 viktiga saker alla par borde prata om innan förlovningen

11 aug, 2017 
AvAnaïs González Cruz
Nyförlovad? Stort grattis! Men är ni verkligen på väg åt samma håll i livet?
Annons

Att vara nyförlovad är en underbar känsla. Du och din partner har precis beslutat er om att gifta er och nu väntar en ljus och förväntansfull framtid. Det känns som att sväva på rosa moln – och så ska det också vara.

Men som förälskad är det lätt att blunda för de rationella, men superviktiga frågorna som uppstår efter en förlovning. Hur ser ni på tillvaron? Vill ni skaffa barn? Ska ni ha delad ekonomi?

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Ni har ju trots allt valt att leva tillsammans! Då vill man förmodligen också få ut samma saker av livet.

Funderar du på att fria till din partner eller har ni pratat om en eventuell förlovning? Se till att ha ett snack om framtiden (och särskilt dessa 4 saker) innan ni gängar er.

1. Om ni vill ha barn

När eller OM ni bildar familj förändras relationens riktning totalt och det måste ni också vara beredda på, båda två. Var därför tydlig med om du inte alls är intresserad. Att vänta med den konversationen kan sätta din partner i en jobbig situation.

Annons

2. Era värderingar

Det kan vara allt från att inte äta kött till att vara djupt troende. Vilka värderingar man har (och exakt vad de innebär för en) är ofta väldigt olika från person till person. Du måste absolut inte hålla med din partner om allt, men om era åsikter går isär ordentligt är det viktigt att ni faktiskt är okej med det – så att ni kan respektera varandras olikheter i längden.

3. Pengar

Att prata om pengar är inte det roligaste med det är dock nödvändighet om ni vill bo ihop. Se över hur mycket ni båda tjänar och bestäm därefter hur ni ska fördela månadskostnaderna, med en delad eller gemensam ekonomi. Kanske vill ni också ha ett gemensamt sparkonto?

4. Att våga prata om sex – och otrohet

Förmodligen är ni nyförälskade och har inga problem alls på den fronten – inte just nu i alla fall. Men i de flesta relationer går sexlivet går upp och ner. Att kunna kommunicera öppet och ärligt om sex stärker förhållandet när ni är i en svacka och minskar risken att ni glider ifrån varandra.

Och det där med otrohet, hur ser ni egentligen på det? Våga prata om var gränserna går, så vet ni båda vad som gäller.

MER OM RELATIONER:

Foto: IBL

Källa: Elite Daily

Annons