Här är åldern då det är allra dyrast att leva

Då är det som dyrast att leva.

Dina kostnader varierar mycket beroende på var du befinner dig i livet – och nu har en ny undersökning identifierat den dyraste åldern.
07 mars, 2018

I trettioårsåldern tenderar mycket att hända i livet. Runt denna ålder är det vanligt att vi gifter oss, skaffar barn och flyttar till en större bostad eller sparar till hus.

Inga av dessa stora livsförändringar kommer gratis – och enligt en ny undersökning är det i genomsnitt vid 31 års ålder livet är som allra dyrast. Undersökningen, som utfördes av det brittiska kreditupplysningsföretaget Clearscore, inkluderade 3 000 personer.

Denna budget behöver 30-åringar

För att ha råd med bröllop, barn och bostad behöver den genomsnittliga 31-åringen ha drygt 500 000 kronor på sitt sparkonto, något bara drygt hälften av 31-åringarna har, enligt undersökningen. En tredjedel av personerna i denna ålder förlitar sig fortfarande på ekonomisk hjälp från sina föräldrar.

Personer i 30-årsåldern oroar sig generellt över att kunna spara till pensionen och att skapa en stabil ekonomisk situation för att ha möjlighet att försörja framtida barn.

Källa: Svd.se Foto: IBL

Läs mer:

När kommer skattepengarna 2018? Vi har svaret!

Vill du få ordning på din ekonomi 2018? Här är sakerna du måste ha koll på

Bankernas bästa tips på din ekonomi under 2018