Victorias och Madeleines klädsuccé på Polarpriset

Kungafamiljen på Polarpriset.

I går, under Polarprisgalan, gjorde både prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria stor succé. Varför? De satsade båda på svenskt mode. ELLE vet vad de bar – från topp till tå.
16 juni, 2017

I går var det återigen dags för Polar Music Prize att delas ut i Stockholm. I år gick priset till Sting samt Wayne Shorter och hela Sveriges kändiselit samlades för att uppvakta vinnarna.

Som sig bör var också större delen av kungafamiljen på plats och precis som vanligt var det kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine som stal showen – totalt.

Kronprinsessan och prinsessan valde svensk design

Prinsessorna fick, som i många offentliga sammanhang, en hel del uppmärksamhet för sina kläder. Och i år kan man faktiskt konstatera att de båda gjorde klädsuccé. Varför? De valde båda två att klä sig i svenskt. Och det hela resulterade i idel hyllningar på nätet.

Kronprinsessan bar en specialuppsydd klänning, gjord enkom för henne, av Diana Orving. Prinsessan Madeleine, i sin tur, satsade på en tvådelad ensemble signerad Ida Sjöstedt Couture.

Men klänning, respektive kjol och blus, var givetvis inte allt som prinsessorna bar. Victorias skor, som vi faktiskt har sett på Polarpriset innan, kommer från YSL. Väskan är från Oasis. Hennes armband kommer från Cornelia Webb, ringarna från Kreuger Jewellery och örhängena från Engelbert.

Prinsessan Madeleine matchade sin Ida Sjöstedt-outfit med en så kallad knot clutch från Bottega Veneta och skor från Marchesa.

Foto IBL

Läs mer:

Polarpriser 2017- alla gäster på röda mattan

Här bär kronprinsessan drottning Silvias nobelklänning från 1995

Kronprinsessan Victorias nya supergarderob