Victoria nobelklänning 2019 från Selam Fessahaye

10 dec, 2019 
AvSanna Rossäng
Victorias nobelklänning 2019 designad av Selam Fessahaye
Svart och vitt, voluminöst – med en tidlös twist. Kronprinsessan Victoria bär återigen svensk design på Nobelfesten – och det är ingen mindre än Sveriges nya internationella modemirakel, Selam Fessahaye, som designat klänningen.
Annons

År efter år väljer kronprinsessan Victoria att bära svensk design på Nobelfesten – och i år är inget undantag. Kronprinsessan är klädd i en svart och vit dröm signerad Selam Fessahaye.

Klänningen är en assymetrisk skuren kreation med en stor puffärm på ena axeln. Kjolen är voluminös med en markerad midja och klänningens tyg har genomgående ett jaquardmönster. I reliefen syns rosor som är dekorativt invävt i vacker silvertråd.

Victorias nobelklänning 2019 designad av Selam Fessahaye

Årets blickfång på ELLE-galan 2019

Selam Fessahaye, som blev utnämnd till Årets blickfång 2019 på ELLE-galan, jobbar utifrån en värld av kontraster med överdimensionerade detaljer och silhuetter vilket självklart även syns på kronprinsessans nobelklänning.

Annons

Men det är inte första gången kronprinsessan Victoria bär Selam Fessahaye, redan på Polarpriset 2019 såg vi henne i en rosa tylldröm, signerad Fessahaye.

Victoria på Polarpriset 2019 i Selam Fessahaye

Selam Fessahaye är stylisten och kostymören som gjorde debut som designer 2018. Selam har jobbat med stora svenska artister så som Sabina Ddumba, Seinabo Sey och Amanda Winberg som samtliga även valde att inta catwalken under Selam Fessahaye debut på Stockholms modevecka 2018. En debut som golvade hela modebranschen.

Hyllad designer

Från att ha blivit utnämnd till Sveriges nya modemirakel har Selam Fessahaye på kort tid även blivit Sveriges nya internationella stjärna och att kronprinsessan väljer hennes verk bekräftar styrkan i hennes design.

Annons

Till den spektakulära drömklänningen bär kronprinsessan Stråldiademet, ett briljantcollier, briljantörhängen samt en briljantbrosch i rosform. Det ljusblå bandet kronprinsessan bär är Serafimerordens ljusblå band.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons