Victoria nobelklänning 2019 från Selam Fessahaye

Victorias nobelklänning 2019 designad av Selam Fessahaye

Svart och vitt, voluminöst – med en tidlös twist. Kronprinsessan Victoria bär återigen svensk design på Nobelfesten – och det är ingen mindre än Sveriges nya internationella modemirakel, Selam Fessahaye, som designat klänningen.
10 december, 2019

År efter år väljer kronprinsessan Victoria att bära svensk design på Nobelfesten – och i år är inget undantag. Kronprinsessan är klädd i en svart och vit dröm signerad Selam Fessahaye.

Klänningen är en assymetrisk skuren kreation med en stor puffärm på ena axeln. Kjolen är voluminös med en markerad midja och klänningens tyg har genomgående ett jaquardmönster. I reliefen syns rosor som är dekorativt invävt i vacker silvertråd.

Årets blickfång på ELLE-galan 2019

Selam Fessahaye, som blev utnämnd till Årets blickfång 2019 på ELLE-galan, jobbar utifrån en värld av kontraster med överdimensionerade detaljer och silhuetter vilket självklart även syns på kronprinsessans nobelklänning.

Men det är inte första gången kronprinsessan Victoria bär Selam Fessahaye, redan på Polarpriset 2019 såg vi henne i en rosa tylldröm, signerad Fessahaye.

Selam Fessahaye är stylisten och kostymören som gjorde debut som designer 2018. Selam har jobbat med stora svenska artister så som Sabina Ddumba, Seinabo Sey och Amanda Winberg som samtliga även valde att inta catwalken under Selam Fessahaye debut på Stockholms modevecka 2018. En debut som golvade hela modebranschen.

Hyllad designer

Från att ha blivit utnämnd till Sveriges nya modemirakel har Selam Fessahaye på kort tid även blivit Sveriges nya internationella stjärna och att kronprinsessan väljer hennes verk bekräftar styrkan i hennes design.

Till den spektakulära drömklänningen bär kronprinsessan Stråldiademet, ett briljantcollier, briljantörhängen samt en briljantbrosch i rosform. Det ljusblå bandet kronprinsessan bär är Serafimerordens ljusblå band.

Foto: TT

LÄS MER:

Selam Fessahaye är Årets blickfång på ELLE-galan 2019

Alla looks från Selam Fessahaye på Stockholms modevecka

Hyllade modedesignern Selam Fessahaye i egen serie på SVT