Veronica Maggio gör unik spelning på Cirkus i juni

Som en del i att fira re-lanseringen av nya H&M Club arrangerar H&M en unik musikupplevelse den 1-2 juni, tillsammans med artisten Veronica Maggio. ELLE fick en pratsund med Veronica inför spelningen – om förväntningarna och om den kommande sommaren.
27 februari, 2018

Veronica Maggio om förväntningar och sommarplaner

Berätta lite mer om H&M Moments c/o Veronica Maggio? Hur tog det här samarbetet form?

– Jag tror att jag eventuellt bestämde mig för att tacka ja i samma sekund som jag fick frågan. Den löd typ: ”Vill du spela på Cirkus i juni? Du får göra vad som helst på scenen utom att elda och spränga.”

Vad kan man förvänta sig om man kommer på eventet?

– Extra allt. Vi behöver liksom inte kunna packa ihop det som är på scenen igen sen, som vi annars alltid är tvungna att göra. Det gör att vi har kunnat ta ut svängarna väldigt mycket med ljus och dekor. Det blir inte det gamla vanliga helt enkelt. Jag hoppas på lite av ett spektakel. Lite mera Kanye West-storhetsvansinne!

Vad har du för relation till dina fans/de som kommer på dina konserter?

– Det är så klart dom som bär hela grejen. Allt börjar och slutar med dom. Vissa känner jag dessutom igen. I början kände jag alltid lite ångest när jag såg att folk dök upp igen. Att jag liksom måste förnya mig så att dom inte bara fick samma upplevelse igen. Men nu händer det något annat när jag ser dom. Det känns mer motiverande på något sätt och väldigt hedrande.

Vilken är din favoritlåt att köra live?

– Jag älskar att göra Va kvar live. Det är nånting som händer varje gång vi spelar den. Får alltid nån sorts osviklig feeling varje gång introt sätter igång. Haha!

Berätta om din egen bästa musik/konsertupplevelse!

– Har nog aldrig haft så roligt som när jag och min basist Jesajah stod och kollade på Ozzy Osbourne ”med gäster” på en festival i Danmark. Vi stod på scenkanten och försökte få kontakt med Slash som var där och gästade. Det var kanske inte en musikalisk höjdpunkt men väldigt kul. Dessvärre kom vi inte in på Ozzys efterfest som vi försökte med hela kvällen.

Vad har du för minnen från just Cirkus scen?

– Vi har spelat flera gånger på Cirkus. Sjukast var nog när jag spelade Hädanefter på Grammisgalan 2014. Jag blev utklädd till ”Hattmakaren” från Alice i underlandet av Bea Szenfeldt och gick, iförd ett par skyhöga plattåskor, på en trappa av levande människor. Live i TV. Sådant glömmer man inte.

Förutom H&M-eventet, vad gör du annars musikmässigt just nu?

– I sommar blir det få men väldigt roliga spelningar. Planen är att vara mycket ledig och skriva nytt så snart inspirationen dyker upp.

När släpper du nytt material?

– Det får vi se…

Hur ser din sommar ut i övrigt – vad ska du göra, ska du åka någonstans?

– Jag ska vara oroligt ledig hoppas jag. Målet är att inte veta vad klockan är eller vilken dag det är.

Vilka plagg klarar du dig inte utan i sommar?

– Alltid korta shorts. Och massor med roliga tofflor och solglasögon.

Hur ser din inköpslista för våren/sommaren 2018 ut?

– Min plan är att kanske bara köpa en blommig klänning (som hon i The end of the fucking world) och bara ha den och kängor varje dag hela sommaren.

Biljetter till eventet den 1 och 2 juni säljes via klubbsidorna i den nya H&M-appen, som man endast har tillgång till som klubbmedlem. Biljetterna kostar 200 kronor styck och finns i en limiterad upplaga. Via H&M Club kan man även tävla om VIP-biljetter, där man som vinnare får möjligheten att träffa Veronica Maggio backstage och bli stylad inför konserten. Villkor och mer information om eventet finns tillgängligt via hm.com den 2 mars, då biljetterna släpps.