Glädjebeskedet: "Vår tid är nu" får en tredje säsong

Det blir en tredje säsong av "Vår tid är nu".

SVT:s dramasatsning "Vår tid är nu" får en tredje säsong. Premiären är planerad till 2019. "Jag är jätteglad över att vi nu fattat beslut om en tredje säsong", säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT.
23 november, 2017

Under hösten har tv-tittarna kunnat bänka sig framför SVT-satsningen Vår tid är nu, som handlar om familjen Löwander och deras restaurang under en dramatisk tid i Sverige. Med start fredsdagen 1945 får man följa intrigerna och konflikterna i familjen och dess anställda.

I rollerna syns bland annat Suzanne Reuter, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Mattias Nordkvist och Hedda Rehnberg.

Nu är det klart att det blir en tredje säsong av kostymdramat. Enligt ett pressmeddelande har ytterligare åtta avsnitt beställts utöver de 20 som redan är inspelade.

Då utspelar sig säsong 3 av ”Vår tid är nu”

Säsong tre utspelar sig mellan 1968 och 1971, och därmed är nya rollkaraktärer att vänta.

– Historien om familjen Löwander och deras restaurang mot fonden av det moderna Sveriges framväxt har verkligen slagit an hos tittarna. Den kärlek som också vår yngre publik visat serien gör det särskilt roligt att kunna bjuda på ytterligare en säsong och få berätta vidare om vår familj under en otroligt spännande och omvälvande tid i Sverige, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT i ett pressmeddelande.

Eftersom serien är en samproduktion med Viaplay kommer avsnitten även att finnas där, men först efter att de har sänts i SVT.

Ulf Kvensler och Johan Rosenlind, som skrivit manus till de två första säsongerna tillsammans med Malin Nevander, fortsätter som författare till säsong tre. Dessutom tillkommer Pernilla Oljelund, skapare av Fröken Frimans krig, som manusförfattare.

– Vi är förstås superglada över den fina respons vi fått från en entusiastisk publik som sträcker sig över generationsgränserna och att vi får fortsätta berätta om familjen Löwander och karaktärerna runt dem. Det är med stor glädje vi samlar vårt finfina team och vår härliga skådespelarensemble och trycker på startknappen för en säsong tre, säger Iréne Lindblad, vd för produktionsbolaget Jarowskij, och Susann Billberg, producent för Vår tid är nu.

Det sista avsnittet av den första säsongen sänds i SVT den 4 december. Säsong två av serien har premiär 2018.

Foto SVT

Läs mer:

Hedda Stiernstedt om SVT:s nya serie: ”Därför tackade jag ja till rollen”

Vår tid är nu – ALLT du vill veta succén i SVT

Nya säsongen av ”Vår tid är nu” får smygpremiär på Way out west