Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Vanligaste anledningarna till att du blir nervös på första dejten

22 maj, 2019 
AvEmma Castman
Tycker du att det är nervöst att dejta? Då är du inte ensam. En ny studie visar att en majoritet av svenska singlar känner obehag över att gå på dejt. Här är de fem vanligaste anledningarna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi svajpar hejvilt i tid och otid – på väg till jobbet, på lunchrasten och innan vi går och lägger oss. Vissa gör det för att fördriva tid, andra för att hitta kärleken. Men trots att dejting med hjälp av appar som Tinder och happn har blivit vardag för flera av oss är det fortfarande många som känner sig nervösa över att ta nästa steg och träffas i verkligheten.

Faktum är att en majoritet av svenska singlar känner sig nervösa inför en dejt. Det visar en ny undersökning från dejtingappen happn. Främst beror nervositeten på att vi är rädda för att konversationerna inte ska flyta på och att samtalsämnena ska ta slut. Men att man inte ska känna igen sin dejt eller att dejten inte ska leva upp till ens förväntningar är också vanliga anledningar.

Topp 5: Det är vi mest nervösa över inför en dejt

1. Att samtalsämnena ska ta slut och det blir stel stämning (63 procent).

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2. Att dejten inte ser ut som på sina profilbilder (58 procent).

Annons

3. Att dejten inte dyker upp (47 procent).

4. Att man inte ska känna igen sin dejt (44 procent).

5. Att man ska vara sen (28 procent).

Trots att många av oss känner ett obehag över att dejta visar kartläggningen att det endast är tio procent som faktiskt valt att avboka en dejt på grund av nervositet. Däremot uppger en femte del att de absolut har övervägt att göra det. 16 procent säger att de aldrig någonsin har känt sig nervösa över att dejta.

Enkelt tips för att hantera nervositeten

Ett så enkelt knep som att sträcka på sig kan hjälpa oss att hantera våra nervositet. Kroppsspråket avslöjar nämligen en hel del om oss, inte minst vid oro och spänning. Sträck på dig och våga ha ögonkontakt med personen du pratar med – det kommer göra att du utstrålar mer självsäkerhet än nervositet.

Kartläggningen är baserad på en undersökning bland 912 svenska happn-användare.

Läs mer:

Facebook lanserar dejtingtjänst – med secret crush-funktion

Dags att börja dejta igen? 5 viktiga saker att komma ihåg

6 nya dejtingfenomen du bör ha koll på – och undvika

Annons