Har du koll på micro cheating – det nya sättet att vara otrogen

30 jan, 2018 
Gränsen för otrohet kan skilja sig åt beroende på vem man frågar, men den nya snackisen micro cheating är troligtvis något som drabbar många. Här är de vanligaste tecknen på micro cheating.
Annons

I en era där sociala medier spelar en allt större roll utvecklas också våra beteenden och som en följd av detta har man börjat snacka om begreppet micro cheating. Micro cheating är ett nytt sätt att vara otrogen på och just sociala medier gör det enklare att bedra – och bli bedragen.

Så vad exakt är micro cheating?

Micro cheating kännetecknas av en serie till synes små handlingar som indikerar att en person är fysiskt eller psykiskt fokuserad på någon utanför relationen. Kort sagt, när du känner ett behov av bekräftelse från någon du inte har ett förhållande med.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Handlingar kan exempelvis vara att du medvetet döljer att du har en relation när du pratar med en person du attraheras av. Och att du sedan försöker dölja eller släta över djupet av din nya bekantskap för din partner.

Fler tecken på micro cheating:

– Du känner dragning till en person utanför ditt förhållande och kollar alla bilder hen lägger upp på sociala medier.

Annons

– Du ”glömmer” nämna att du har en partner i era konversationer för att upplevas som singel.

– Du söker aktivt bekräftelse från någon du är attraherad av som inte är din partner.

– Du säger att ditt förhållande inte är så seriöst, trots att det faktiskt är det.

– Du kontaktar ditt ex på en dag som kännetecknade ert spruckna förhållande, exempelvis ditt ex födelsedag eller er forna årsdag.

– Du skriver onödiga meddelanden till en person du är attraherad av bara för att få bekräftelse. Det kan vara något så trivialt som ”Trevligt att träffas igår”, men det sätter igång ett samtal.

– Du säger att ditt förhållande är på väg att ta slut, trots att så inte är fallet, när du pratar med en person du är attraherad av.

Läs mer:

Foto: Girls/HBO

Annons