Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

Svenska kändisar sluter upp i vaccinkampanjen "Kavla upp"

20 maj, 2021 
AvEmma Castman
Camilla Läckberg, Izabella Scorupco och Margaux Dietz
I hopp om att få fler att vaccinera sig sluter flera kända svenskar upp i en unik vaccinkampanj. ”Jag kavlar upp ärmarna för min mamma, som suttit isolerad sedan pandemin började ”, säger deckarförfattaren Camilla Läckberg som är med och stöttar initiativet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kändisarna som vill att du vaccinerar digBrand logo
Kändisarna som vill att du vaccinerar dig

Pandemin har pågått i över ett år, och även om inget är över ännu finns det möjlighet att ta oss ur det värsta. Men för att nå dit måste vi, tillsammans, kavla upp ärmarna och vaccinera oss. Ja, det menar flera av Sveriges mest inflytelserika kändisar som står bakom Sveriges Kommunikationsbyråers rikstäckande kampanj ”Kavla upp”.

– Det vaccinationsprogram som nu pågår är en historisk ansträngning av ofattbara proportioner och kan kanske vara det viktigaste vi gjort i modern tid. Vi vaccinerar oss inte enbart for att vi själva ska hålla oss friska, vi gör det även för varandra, säger Helena Westin, initiativtagare och ordförande på Sveriges Kommunikationsbyråer, i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

– Vi har tagit detta initiativ då alla måste bidra med sitt respektive kunnande och kraft. Vården bidrar på ett exceptionellt sätt. Folkhälsomyndigheten driver sitt uppdrag, läkemedelsindustrin producerar vaccin, riksdag och regering fattar beslut kring kompensation och ersättningar. Men vi kommunikatörer kan påverka. Vi kan kommunicera så att människor faktiskt gör något och det tack vare hjälp av privata generösa donationer och Sveriges mest välkända ansikten. Utan den generositeten hade detta inte varit möjligt.

Därför är det viktigt att vi vaccinerar oss

Kampanjen Kavla upp startar den 24 maj och målet är alltså att hjälpa till att övertyga befolkningen att vaccinering är det enda effektiva sättet för att stoppa smittspridningen. För om vi ska kunna hindra virusets framfart och stoppa fler mutationer behöver minst 80 procent av de vuxna vara immuna, helst fler.

Allt arbete har skett i dialog med Folkhälsomyndigheten och Myndigheten for samhällsskydd och beredskap, och en av de som stöttar initiativet är deckarförfattaren och entreprenören Camilla Läckberg.

Annons

– Jag kavlar upp ärmarna för min mamma, som suttit isolerad sedan pandemin började. Och för sjukvårdspersonalen, som gått på knäna under corona, säger Camilla när vi pratar med henne.

Camilla Läckberg

Hur skulle du säga att pandemin har påverkat dig?

– Jobbmässigt: En inställd USA-vistelse och inga PR-turnéer. Men jag har även en mamma som inte kunnat träffa sina barnbarn på över ett år.

Hur tror du att vi kommer se tillbaka på det som varit?

– Jag tror det i efterhand kommer kännas otroligt overkligt. Men jag hoppas att vi kommer ha lärt oss uppskatta mycket mer av det som vi tidigare tagit för självklart.

Annons

Och sist men inte minst, vad drömmer du om att göra när vi är vaccinerade och pandemin är över?

– Jag drömmer om att kunna ha stora middagar hemma igen, med familj och goda vänner.

Bilder från kampanjen Kavla upp

Förutom Camilla Läckberg har även stjärnor som Loreen, Shima Niavarani, Lena Endre, Jason Diakté, Eva Röse, Martin Stenmarck, Izabella Scorupco, Tomas Ledin, Bahar Pars, Helena Bergström, Jonas Gardell, Armand Duplantis, Sarah Sjöström och Amanda och Alex Schulman ställt sig framför kameran med en uppkavlad ärm för att stötta initiativet.

Spana in några av kampanjbilderna här:

Amanda och Alex Schulman
Alex och Amanda Schulman.
Annons
Jason Diakté
Jason Diakté.
Robert och Emilia de Poret
Robert och Emilia de Poret.
Annons
Izabella Scorupco
Izabella Scorupco.
Margaux Dietz
Margaux Dietz.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons