Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

15 tips – så förlänger utebelysning sommarkvällarna

02 sep, 2018 
Fina sätt att inreda med ljusslingor utomhus.
Än är inte balkong- och uterumssäsongen över. Förläng de ljumma höstkvällarna med utebelysning som både är snygg och bidrar till en mysig stämning. Här listar vi 15 köptips – vilken blir din favorit?
Annons

Vi njuter fortfarande av relativt varma dagar och kvällar, men solen går ner allt tidigare. Vill du kunna äta middagen utomhus eller njuta av kvällstéet på balkongen? Genom att addera några ljuskällor får du inte bara mer ljus – din uteplats kommer garanterat att bli ett snäpp mysigare på köpet.

Förläng sommaren med ljusslingor, lyktor och lampor på uteplatsen. Välj färg, några stora ljuskällor, flera små eller mixa fritt enligt smak och tycke. Här listar vi 15 fina alternativ till såväl balkongen som uteplatsen:

1. Ljusslinga med glödlampor, Granit

Svart ljusslinga med glödlampor från Granit

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Svart ljusslinga som går att använda såväl inom- som utomhus. Slingan tål minusgrader, mäter drygt 14 meter och har 10 LED-lampor. Fin både runt balkongräcket och upphängd ovanför matplatsen. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

2. Ingrid ljuslykta, Broste Copenhagen

Ljuslyktan Ingrid från Broste Copenhagen

Lys upp ditt uterum med den här stilsäkra ljuslyktan i svart glas och järn. Det mörka glaset dämpar ljuset, vilket ger ett mysigt sken. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

3. Fishtrap ljuslykta, Muubs

Ljuslykta i bambu från Muubs

Ljuslykta i naturfärgad bambu – fin såväl på uteplatsen som inomhus under vinterhalvåret. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

4. Flerfärgad ljusslinga, Clas Ohlson

Färgglad ljusslinga för balkongen

Sätt färg på balkongen eller uteplatsen med den här ljusslingan! Slingan har tio lampor i olika färger och är gjord för både utomhus- och inomhusbruk. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

5. Risboll slinga, Star Trading

Ljusslinga med rispappersbollar

Mångsidig ljusslinga med vita tyglyktor som liknar rispappersbollar. Slingan har tio LED-ljuskällor som bidrar till en mysig oas på balkongen, uteplatsen eller altanen oavsett om det är vardag eller fest. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

6. Solcellslampa rotting, Star Trading

Solcellslampa för uteplatsen

Rund solcellslampa som lyser upp ordentligt i höstmörkret. Finns i två storlekar, läs mer och köp här. (reklamlänk)

7. Lantern Ova, House Doctor

Ljuslykta för uteplatsen och balkongen från House Doctor

Addera en ljuskälla utomhus i form av en mångsidig lykta. Den här varianten i rotting gör sig fin placerad såväl på golvet som upphängd. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

8. Ljusslinga, Granit

Smal ljusslinga från Granit

Den här tunna ljusslingan tänds när det blir mörkt tack vare en inbyggd skymningssensor. Vira den runt balkongräcket eller en krans – eller varför inte placera den i en vas för att få en DIY-lampa? Läs mer och köp här. (reklamlänk)

9. Glasvas/lykta, Ernst

Rund vas i rökgrå ton från Ernst

Låt vasen få ytterligare ett användningsområde! Genom att placera en ljusslinga i din vas får du en vacker bordslampa till uteplatsen om kvällen. Den här vasen med glas i en rökgrå ton bidrar till en mysig stämning, läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

10. Uppladdningsbar lampa, Fatboy

Utomhuslampa från Fatboy

Rund LED-lampa med stilrent hänge i grått. Lampan är gjord för utomhusbruk som går att hänga upp eller placera på golvet enligt smak. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

11. Ailia ljuslykta, Lene Bjerre

Ljuslykta i rotting för uteplatsen och balkongen

Flätad rotting är en klassiker på uteplatsen, även om det kräver lite extra omsorg. Den här lyktan är gjord i rotting, glas och har ett handtag i läder. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

12. Panel ljuslykta, House Doctor

Ljuslykta i grått järn från House Doctor

Grå, stilren ljuslykta tillverkad i järn. Sprider ett behagligt sken och är lika fin inomhus när det är för kallt för att umgås ute. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

13. Sikim LED-ljusslinga, Jotex

Ljusslinga för inomhus och utomhusbruk, från Jotex

En stilren ljusslinga som kan användas både inom- och utomhus kommer aldrig att bli överflödig. Den här varianten finns som helvit och med vita, grå och svarta bollar. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

14. Aleta ljuslykta, Broste Copenhagen

Tidlös ljuslykta i bambu

Lykta tillverkad i naturfärgad bambu och med innerdel i glas för ett ljus. Sprider gott om ljus och är tidlös tack vare sin stilrena design. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

15. Drop lanterna, House Doctor

Droppformad lykta i rispapper

Den här ljuslyktan har inspirerats av rispapperslampan och ger ett vackert, mjukt sken. Lyktan är tillverkad av papper, bambu och järn samt har ett handtag som gör den enkel att hänga upp. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Annons