Artikeln innehåller reklamlänkar

Uniqlo lanserar digital träningsklubb

uniqlo active club

Under coronapandemin är vi många som pausar gymkortet för hemmaträning. Nu lanserar Uniqlo en digital träningsklubb, perfekt om du behöver lite extra inspiration!
18 mars, 2021
Här är modetrenderna att satsa på våren 2021
Slå på ljud

Vi har nu levt med corona och restriktioner i över ett år och för många påverkar det vår hälsa. Förutom att den psykiska hälsan kanske fått sig en törn har även den fysiska hälsan påverkats negativt för många, då gymträning och träningspass ihop med massa andra människor inte är ett alternativ.

Att träna hemma är självklart ett alternativ, men här är det snarare inspirationen och motivationen som kan tryta – och så blir det helt enkelt inte gjort. Digitala träningspass kan då vara lösningen och nu lanserar Uniqlo en digital träningsklubb, Uniqlo Active Club, för att bryta den stillasittande trenden som kommit till av pandemin.

Uniqlo Active Club är en serie av sex unika digitala träningspass ledda av svenska olympiska och paralympiska atleter från Uniqlo team Sweden. Alla träningsfilmer är helkroppspass på 20 minuter, och är självklart helt gratis och tillgängliga för alla som bor i Sverige. De är anpassade att genomföras hemma, med föremål som hittas hemma hos de flesta. Ett bord, en stol, en stege eller matta. Det ska vara så enkelt som möjligt för så många som möjligt, samtidigt som passet ska ge resultat.

– Jag är sa glad och stolt över att representera mitt land i tävlingar världen över. Stödet är underbart och det känns bra att kunna hjälpa svenskar att hålla sig friska hemifrån. Låt oss göra det tillsammans, säger Alex Kessidis, olympisk brottare.

Ett nytt pass publiceras varje vecka, det första den 18 mars 2021 med brottaren Sofia Mattson. Andra olympiska atleter som håller pass är brottaren Alex Kessidis, fotbollsspelaren Lotta Schelin, seglaren Fredrik Bergström och simmaren Lina Watz.

Här är atleterna och deras upplägg på träningspassen:

18 mars 2021 – Sofia Mattson, brottare: Håll dig stark

Aktivera dina muskler och känn kraften av denna helkroppsträning

25 mars 2021 – Alex Kessidis, brottare: Bygg upp din styrka

Enkel och effektiv träning från topp till tå.

1 april 2021 – Lotta Schelin, fotbollsspelare: Coreträning

De mest effektiva och essentiella övningarna för vardaglig styrka.

8 april 2021 – Fredrik Bergström: Var balanserad

Träna koncetraton och koordination med dessa utmanande rörelser.

15 april 2021 – Lina Watz, simmare: Stretcha ut

Ta en paus och belöna din kropp med ett långsamt och mjukt träningspass.

22 april 2021 – Alex Kessidis, brottare: Kraftintervaller

Skruva upp värmen med denna intensiva intervallrutin.

Alla pass hittar du på: uniqlo.com/se. (länk till Uniqlo)

Foto: Uniqlo