Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Donald Trump förbjuder transpersoner inom militären

26 jul, 2017 
AvSofia Börjesson
Bara dagar innan Stockholm Pride går av stapeln kommer dråpslaget från det stora landet i väst. Transpersoner kommer inte att tillåtas verka inom militären "i någon egenskap som helst".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På onsdagseftermiddagen svensk tid twittrade president Donald Trump ut det oväntade beslutet som kastar hbtq-rörelser världen över, och USA i synnerhet, åratal bakåt i tiden. Han skriver att han efter konsultation med sina generaler och militära experter inte kommer att tillåta några transpersoner att tjänstgöra i USA:s militär.

Orsaken, skriver Trump, är att militären måste vara fokuserad på att besegra fienden och får därför inte tyngas av ”de enorma vårdkostnader och störningar som transpersoner i militären innebär.”

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Donald Trump har tidigare lagt fram ett förslag om att transpersoner inte längre ska få sina vårdkostnader relaterade till sin korrigering betalda av försvarsdepartementet. Ett förslag som röstades ner strax innan han twittrade ut det nya förbudet mot transpersoner.

Källa: Mic

Mer från ELLE

Donald Trump blockerade Chrissy Teigen på Twitter – här är anledningen

Levi’s hyllar Harvey Milk i ny pridekollektion – se bilderna här

Annons