Caitlyn Jenners och 5 andra kändisars reaktioner på Trumps transförbud

Caitlyn Jenners och 5 andra kändisars reaktioner på Trumps transförbud

Lena Dunham till alla unga transpersoner i USA: "Den här mannen representerar inte den överväldigande kärlek, det stöd och den stolthet som väntar er när ni kliver ut i världen."
27 juli, 2017

Det är många som har reagerat på gårdagens besked om att transpersoner inte längre kommer att tillåtas militärtjänstgöring i USA. Däribland republikanen och realitystjärnan Caitlyn Jenner som själv har genomgått en könskorrigering. Via Twitter frågar hon Donald Trump vad som hände med hans löfte om att kämpa för HBTQ-rättigheter.

Och hon är inte ensam i sin undran. Stephen Colbert från The Late show with Stephen Colbert visar precis vad han tycker om presidentens beslut i en video.

”Thank you? F*ck you!”

Lena Dunham hade ett viktigt meddelande till alla unga transpersoner i USA: ”Den här mannen representerar inte den överväldigande kärlek, det stöd och den stolthet som väntar er när ni kliver ut i världen.”

James Corden vände sig inte direkt till presidenten utan till hans dotter Ivanka. Hon twittrade nämligen för ungefär en vecka sedan, alltså innan transförbudet, detta: ”Jag är stolt över att stötta mina HBTQ-vänner och de HBTQ-amerikaner som har bidragit så enormt mycket till vårt samhälle och vår ekonomi.”


Och James Corden svarar: ”Hey Ivanka, James här. Hoppas allt är bra, snabb fråga, kan du… Ehm… ringa din pappa och ta ett snack.”

Framför allt har han, rekordsnabbt, levererat en musikalakt kring nyheten där han sjunger om Trump och den engelska HBTQ-förkortningen ”LGBT”: ”L – he doesn’t care for lesbians, G – he thinks two men should just be friend”.

New Yorks borgmästare Bill de Blasio (demokrat) var inte sen på tangenterna och påpekade att det är 69 år sedan president Truman desegregerade den amerikanska militären – men nu har Trump återinfört diskriminering.

Alyssa Milano, som har kommit att bli en opinionsbildare av rang i Hollywood, gjorde poäng av sättet Trump basunerade ut nyheten på.

Och många, många, många retweetade samma ord om och om igen: ”Transpersoner är inga störningar.” Donald Trump sa nämligen att transpersoner innebär ”enorma kostnader och störningar” för militären när han kungjorde sitt beslut.

Läs mer: Donald Trump förbjuder transpersoner inom militären