Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuerResguider

Caitlyn Jenners och 5 andra kändisars reaktioner på Trumps transförbud

27 jul, 2017 
AvSofia Börjesson
Lena Dunham till alla unga transpersoner i USA: "Den här mannen representerar inte den överväldigande kärlek, det stöd och den stolthet som väntar er när ni kliver ut i världen."
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är många som har reagerat på gårdagens besked om att transpersoner inte längre kommer att tillåtas militärtjänstgöring i USA. Däribland republikanen och realitystjärnan Caitlyn Jenner som själv har genomgått en könskorrigering. Via Twitter frågar hon Donald Trump vad som hände med hans löfte om att kämpa för HBTQ-rättigheter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Och hon är inte ensam i sin undran. Stephen Colbert från The Late show with Stephen Colbert visar precis vad han tycker om presidentens beslut i en video.

Annons

”Thank you? F*ck you!”

Lena Dunham hade ett viktigt meddelande till alla unga transpersoner i USA: ”Den här mannen representerar inte den överväldigande kärlek, det stöd och den stolthet som väntar er när ni kliver ut i världen.”

James Corden vände sig inte direkt till presidenten utan till hans dotter Ivanka. Hon twittrade nämligen för ungefär en vecka sedan, alltså innan transförbudet, detta: ”Jag är stolt över att stötta mina HBTQ-vänner och de HBTQ-amerikaner som har bidragit så enormt mycket till vårt samhälle och vår ekonomi.”

Annons


Och James Corden svarar: ”Hey Ivanka, James här. Hoppas allt är bra, snabb fråga, kan du… Ehm… ringa din pappa och ta ett snack.”

Framför allt har han, rekordsnabbt, levererat en musikalakt kring nyheten där han sjunger om Trump och den engelska HBTQ-förkortningen ”LGBT”: ”L – he doesn’t care for lesbians, G – he thinks two men should just be friend”.

Annons

New Yorks borgmästare Bill de Blasio (demokrat) var inte sen på tangenterna och påpekade att det är 69 år sedan president Truman desegregerade den amerikanska militären – men nu har Trump återinfört diskriminering.

Annons

Alyssa Milano, som har kommit att bli en opinionsbildare av rang i Hollywood, gjorde poäng av sättet Trump basunerade ut nyheten på.

Och många, många, många retweetade samma ord om och om igen: ”Transpersoner är inga störningar.” Donald Trump sa nämligen att transpersoner innebär ”enorma kostnader och störningar” för militären när han kungjorde sitt beslut.

Läs mer: Donald Trump förbjuder transpersoner inom militären

Annons