Trendspaning: Så kommer vi inreda med växter i höst

Även om vi för tillfället verkligen längtar till sommaren kan vi inte låta bli att snegla mot vad som spås bli trendigt i höst. Och precis som den här säsongen är det växterna som spelar huvudrollen även nästa.
12 maj, 2017

Sommaren har inte ens börjat än, men redan nu börjar det rapporteras om höstens trender – och visst blir man nyfiken?

I växtvärlden är det två tydliga teman som spås bli aktuella, enligt Blomsterlandets trendrapport: Blomrikt och antikt och Gården i stan.

Blomrikt och antikt kännetecknas av kvinnligt, romantiskt och historiskt med genomtänkta utomhusplanteringar i både trädgården och vid entrén.

Inomhus är det praktfulla blommor, så som hortensia och azalea, kombinerat med vackra krukor och detaljer i en dämpad pastellpalett, som gäller.

Satsa på:

1. Inomhusväxter som hortensia, cyklamen, azalea, bruddorkidé, slideranka och snittblommor i alla former.

2. Utomhusväxterna ljung, höstanemon, silvernjurvinda och vintergrönt, som ädelcypress och barrväxter.

3. Färgerna är dämpade pasteller, som rosa, och olika nyanser av grått. Metallerna som gäller är silver och tenn som kombineras med feminina former och mjuka material.

Gården i stan, präglas av naturens höstiga och varma färger.

Rustika material blandas med hemmagjorda detaljer och äldre prylar med fin patina.

Medan trädgårdens växter flyttar in placerar vi medelhavsväxterna och pelargonerna i vinterförvaring och vi pyntar gärna fönsterbrädorna med gammeldags växtsorter.

Satsa på:

1. Inomhusväxter som gladiolus, svärmorstunga, kroton och krysantemum.

2. Utomhusväxterna är de hösttåliga sorterna bollkrysantemum, prydnadskål, alunrot, prydnadsgräs och olika typer av bärbuskar.

3. Färgerna går i varma röda toner, terrakottanyanser, brunt och grönt. De trendigaste materialen är trä och ytor med naturkänsla.

Källa och foto: Blomsterlandet